FOTO: Natpis u novosadskom katastru - "Zabranjeno: samo nešto da pitam"

Scena u Službi za katastar nepokretnosti u Novom Sadu liči na jednu od epizoda komičnog serijala "Državni posao".
Naime, natpis na kancelariji broj 28 glasio je: "Danas ne radimo sa strankama", a ispod ovog obaveštenja dodato je uputstvo: "Zabranjeno: samo nešto da pitam".
 
Građanima nije trebalo puno vremena da ih ovakav natpis službenika Republičkog geodetskog zavoda iznervira, pa su društvene mreže buknule zbog ovakvog odnosa. 
 
"Ovo je odnos referenata prema strankama u katastru u Novom Sadu. Ujedno ovo na najbolji način simbolizuje i odnos države prema građanima! Tužna i žalosna slika Srbije u kojoj živimo", jedan je od natpisa na Tviteru.
 
Kako piše "Blic", u Republičkom geodetskom zavodu kažu da referenti iz kancelarije broj 28 uopšte nisu zaduženi za prijem stranaka, ali da su se opredelili za dosta "neformalan način obaveštavanja kako ne mogu da odgovore na bilo kakvu vrstu upita, te su tako šturim natpisom stranke uskraćene za obrazloženje zašto u toj kancelariji ne mogu dobiti odgovor na eventualna pitanja".
 
 
Sve dodatne upite za nerešene predmete, kako dodaju, obavljaju "jedino načelnici i šefovi pravnog odseka, koji primaju stranke ponedeljkom i četvrtkom". Sporni natpis je, kažu, uklonjen i biće ispisan novi, formalniji i informativniji.
 
"Prijem stranaka načelnici obavljaju u svojim kancelarijama, a u pomenutoj kancelariji broj 28 samo su referenti. Postupak rešavanja zahteva realizuje se isključivo na osnovu podnete dokumentacije i nije moguće da stranke iznesu usmeno neke dodatne informacije na osnovu kojih bi predmet bio rešen, a veoma je čest slučaj da građani upravo žele da tokom sastanka usmeno iznesu neke činjenice za koje očekuju da budu uvažene", objašnjavaju u RGZ.
 
Kako dodaju, građani mogu preko veb sajta www.rgz.gov.rs da zakažu datum i tačno vreme prijema kod načelnika, kao i da unošenjem broja svog predmeta saznaju u kojoj je fazi rešavanja.
  • glas javnosti

    13.06.2018 14:39
    pošteno čekati na red
    Ja predao zahtev za upis nekretnine u katastar u Zelezničkoj.Kažu idi kući zvaćemo vas telefonom kad dođete na red. Posle tačno TRI godine zvoni mi telefon,katastar, dobar dan vaš predmet je došao na red.Ne daj bože da mi je bilo hitno...
  • Vera

    12.06.2018 16:59
    Javašluk
    Tako je to kad nisu plaćeni po učinku. a rade po principu- ne radi danas što možeš sutra.
    Osim toga, debelo plaćena gospoda nisu odgovorna za svoje greške, tako da i ono malo što urade bude traljavo.
    Ja sam pre tri godine uplatila za legalizaciju kuće i garaže, da bih skoro, kad sam našla kupca za garažu, otkrila da objekti nisu uknjiženi na mene?
    Rečeno mi je da moram PONOVO da uplatim za legalizaciju i dam nova dokumenta, pošto je njihova zaposlena, kada je primala dokumentaciju, umesto originala uzela kopiju ugovora???
    Nikom nije palo na pamet da me kontaktira i traži original.
    Ovako je jednostavnije, a i profitabilnije.
    Gde toga još ima?
  • Đurika ns

    12.06.2018 09:44
    Bezobrazluk
    Dragi sugrađani kako je moguće da svi ponizno ćutimo šta su nam to uradili... katastar u jevrejskoj ne radi već danima na tel. Se niko ne javlja stranački portir nikog ne pušta bez debele preporuke... 23 dana stoji predmet na stolu i niko nema vremena da ga potpiše i prosledi dalje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti