Javni uvid za gradnju solitera od 16 spratova u Braće Popović

Gradska uprava je organizovala javni uvid u urbanistički plan, kojim se predviđa gradnja solitera od 16 spratova u Ulici Braće Popović, kao i podizanja spratnosti ranije planiranih zgrada u Ulici Milana Ješića Ibre.
Javni uvid za gradnju solitera od 16 spratova u Braće Popović
Foto: 021.rs

Prema navodima iz plana, u bloku Ulica Braće Popović, Ilije Birčanina i Branka Bajića se umesto sada planirane zgrade do sedam spratova predviđa gradnja solitera od 16 spratova, koji bi imao ulogu opštegradskog centra, odnosno poslovnog objekta.

Ovde je trenutno prazna parcela koja je pretežno u vlasništvu grada, tako da se izmene plana i donose kako bi grad mogao da ponudi lokaciju za gradnju solitera, koji će biti u možda i u visini trenutno najviših zgrada u Novom Sadu, solitera od 17 spratova na kraju Limana IV u Ulici Ive Andrića.

Što se tiče druge lokacije, u pitanju je prazna parcela pored parka, koji je u planu da se gradi između Novog naselja i Detelinare, odnosno naslanja se neposredno uz ulicu Milana Ješića Ibre, Đorđa Nikšića Jovana i Bulevar Vojvode Stepe. Ovde su ranije predviđene četvorospratnice, a sada se predlaže da budu šestospratnice. Ovo je isto pracela u gradskom vlasništvu, a Novi Sad je čak prošle godine ponudio njihovu prodaju, ali posle povukao oglas tako da se sada plan verovatno i menja, kako bi se ponovo ponudio na prodaju.

O drugim detaljima iz ovih planova više videte u tekstu 021.rs.

Rani javni uvid u kojem građani mogu da prilože prigovore traje do 22. juna. Plan se može videti u prostorijama Mesne zajednice Detelinara u Ulici braće Popović 4, prostorijma JP "Urbanizam" na Bulevaru cara Lazara 3 i na sajtu Urbanizma. Prigovori se predaju Upravi za urbanizam u Radničkoj 2. 

  • Nikola

    12.06.2018 21:03
    Bolje da su dali Galensu da onu grdosiju iz centra gradi tu pored Sajma. Mada bi najbolje bilo da su grdosiju gradili na Bulevaru Evrope. Šteta, onako širok bulevar, a oni izgradili one prčvarnice koje se šarene kao da su i Tirani.
  • Novi citalac

    11.06.2018 07:24
    Mene zanima kome mogu da se obratim da se postavi osvetljenje izmedju zgrade i garaze, blizina Sajma, to mu dodje kao neki mali prolaz koji koriste stanari pri izlasku na dvorisna vrata zgrade ali taj prolaz koriste i oni sa slabom petljom, pijanice...narocito nocu pa se vise ne moze izdrzati smrad od isparavanja. Mozda bi se taj prolaz manje koristio kao wc ako bi bio osvetljen
  • Cale

    09.06.2018 23:44
    Pisite primedbe i dostavite ih gradskoj upravi za urbanizam, Radnicka br. 2. Svaka primedba se racuna. Svako moze da je napise i da obrazlozi sa cime se ne slaze. Nemojte cutati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti