FOTO: Renovira se soba za izolaciju u Dečijoj bolnici

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), uz pomoć donatora, započelo je obnovu sobe za izolaciju na Odeljenju pedijatrijske hemato-onkologije u Dečijoj bolnici.
Predsednica UO NURDOR-a Joland Korora kaže za "Dnevnik" da deca zbog težine svoje bolesti moraju da imaju ispunjene visoke standarde u pogledu uslova i smeštaja, te da oni na ovaj način nastavljaju svoju misiju, a to je poboljšanje uslova i kvaliteta lečenja najmlađih bolesnika.
 
Ona dodaje da soba za izolaciju u Dečijoj bolnici nije korišćena više od godinu dana, jer kupatilo nije bilo u funkciji, a ono je neophodno bolesnoj deci.
 
"U izolaciju se smeštaju deca koja su životno ugrožena i imunokompromitovana, odnosno kojoj jaka pada imunitet zbog delovanja terapije tokom dobijanja citostatika. Ta soba je često potrebna i retko bi bila prazna. Dečija bolnica je budžetska ustanova i njima je teško da pronađu novac za ovu obnovu, tako smo mi uz pomoć donatora prošle nedelje počeli obnovu, a sve bi trebalo da bude završeno tokom naredne sedmice", navodi Korora. 
 
 
Radovi će koštati 600.000 dinara, a nakon toga će biti uloženo još 3.000 evra u opremanje sobe za izolaciju. Zidovi u sobi za izolaciju će biti oguljeni, postaviće se antibakterijski podovi, skida se prag kako bi se u sobu moglo ući kolicima, ali i kako bi se rešio problem sa ulaskom medicinskog kreveta. Biće kompletno renovirano kupatilo i sprovedeni medicinski gasovi, a potom se ubacuje oprema. 
 
Zahvaljujući donatorima i udruženju, obnoviće se i igraonica stara 25 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti