Grad naručio izradu modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Uprava za privredu Novog Sada naručila je izradu Programa i plana upravljačkog modela Petrovaradinske tvrđave, saznaje 021.rs.
Grad naručio izradu modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom
Foto: 021.rs

Ovaj projekat bi Novom Sadu trebalo da ponudi predlog kako da se reši pitanje upravljanja ovim kulturno-istorijskim spomenikom od velikog značaja jer, da podsetimo, od 1992. godine i ukidanja JP "Petrovaradinska tvrđava"  o Tvrđavi brinu razne gradske uprave, preduzeća i službe što dovodi do toga da se nekad ne zna ko šta treba da radi zbog isprepletanih nadležnosti.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke za izbor ponuđača koji će dobiti posao izrade Programa, "Model upravljanja sa studijom opravdanosti za proglašenje turističkog prostora" predstavlja paket predloga za uspostavljanje sistema za dugoročno rešenje gazdovanja prostorom Petrovaradinske tvrđave sa pravnog, ekonomskog i finansijskog aspekta, kao i održivu zaštitu, očuvanje i unapređenje prostorne turističko-kulturno-istorijske celine od velikog značaja.

Uvidom u dokumentaciju, 021.rs se uverio da Grad Novi Sad očekuje da dobije plan kako da se najbolje organizuje upravljanje i gazdovanja Tvrđavom sa aspekta vlasničke strukture, podele odgovornosti, finansiranja, odlučivanja... Takođe, ovaj dokument će dati i predloge za dalje turističko korišćenje Tvrđave.

  • Libar Osnlov

    25.06.2018 16:09
    Miskoviceva 32, Beograd
    a kad ce oni platiti porez gradu i drzavi koji su iznajmili hotel i nikad to nisu platili eno ih sjede dodju na pesacki dio sa BMW Audi ba znas koji je to Auto ba...Skoda crna udju samo sto ne sjednu na lokal balkona Piaf. Zasto njih nikad pauk ne dize?
  • Fibonacci

    25.06.2018 15:34
    Parking

    Evo predloga koji bi mi NS-ađani najviše voledeli

    1) Izgraditi još parkinga gore i betona, ta ne možemo ići peške na tu nadmorsku visinu,
    previše je to iznad ravnice, i uvesti GSP liniju direktno do Sata (tu da bude okretnica).
    Kaldrmu ukloniti i staviti novi asfalt, po standardima JKP put, kako bi imalo šta da se radi svake godine.

    2) Prekopirati recept za Laze Telečkog - otvoriti što više klubova da deca imaju gde da pijedu
    i izlazedu do ranih jutarnjih časova, i ujedno da se omogući prilaz gore i šleperima zbog dostave ića i pića - ali samo nekoliko sati dnevno.

    3) Exit-u dati koncesiju na 99 godina na tvrđavu i podgrađe, pod uslovom da ne zaposli nijednog plaćenog radnika već isključivo volontere kojima će se tetovirati doživotna besplatna ulaznica na tvrđavu. Mi ostali da plaćamo, naravno.

    4) Osnovati novo JKP, i agenciju, i upravni odbor za upravljanje, sastavljene isključivo od ljudi koji nisu u NS duže od godinu dana, koji će.... raditi što i obično rade...

  • cyco

    25.06.2018 10:15
    napolje sa egzitom
    prvo isterati paralelnu državu nazvanu exit pa pomoći Ugripu oko sređivanja i čišćenja pošto jedino oni u poslednje vreme brinu o tvrđavi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti