"Čistoća" kupuje uređaje za monitoring podzemnih kontejnera u Novom Sadu

Nakon što je nabavila softver koji prati koliko su popunjeni podzemni kontejneri, novosadska "Čistoća" kupuje i opremu za monitoring kontejnera.
"Čistoća" kupuje uređaje za monitoring podzemnih kontejnera u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ova oprema treba da radi monitoring sistema napunjenosti kontejnera i da bude kompatibilna sa softverom "AGLEM", koji je preduzeće kupilo prošle godine za praćenje nivoa popunjenosti.
 
Cilj "Čistoće" je da, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji nabavke koja se sprovodila u proteklim danima, izradi plan pražnjenja kontejnera i optimizacije rute pražnjenja, a koja će se elektronski dostavljati vozačima kamiona preduzeća. Posao je vredan 5,9 miliona dinara, sa uključenim PDV-om. Kupuje se 10 uređaja za merenje popunjenosti, grafička radna stanica, monitori, jedinica za skladištenje, multimedijalni komplet i nosač.
 
Podaci o popunjenosti prenose se putem GPRS na svaka četiri sata, a nekada i češće, u zavisnosti od brzine punjenja kontejnera. Oprema će se vezati za softver u sklopu podzemnih kontejnera u centru grada. 
 
Podsetimo, "Čistoća" je prvo preduzeće u Srbiji koje je kupilo softver za praćenje punjenja kontejnera, ali i prvo preduzeće koje je angažovalo obezbeđenje za nadzor nad kontejnerima u Novom Sadu.
  • A

    06.07.2018 07:57
    Nije Djuro
    Pa nije Djuro direktor Čistoće.Nas je ,novosadjanin
  • Kacanin

    06.07.2018 07:07
    Hoceli Djuro i ovi sa tim kupljenim fakultetima ostati bez posla????Brinemo se zbog mesecnog haraca sto placaju stranci???
  • //

    05.07.2018 23:16
    /
    A jesu li našli rešenje za vodu koje još ima u kontejnerima od obilnih kiša koje su padale ovih dana? Nadam se da voda neće ometati rad monitoring sistema. Možda uređaji za praćenje popunjenosti kontejnera rade na vodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti