Mesta u novosadskim vrtićima za još dece, odobreno proširenje liste

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" dobila je od Grada odobrenje da u vrtiće upiše dodatnih 20 odsto dece, tj. da proširi svoj normativ u ovom procentu.
Mesta u novosadskim vrtićima za još dece, odobreno proširenje liste
Foto: 021.rs
To podrazumeva novu šansu za upis za nekih od 3.328 mališana koji nisu primljeni u vrtiće po konkursu predškolske ustanove i nalaze se na listi čekanja. Ovu listu, inače, čine odbijena deca (1.872 mališana), neraspisana tj. deca koja su konkurisala na nepostojeća mesta (1.435) i 21 beba koja nije ispunjavala uslove konkursa (bebe koje nisu napunile šest meseci).
 
Kako za 021 navodi koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u "Radosnom detinjstvu" Ružica Svorcan, ustanova upravo završava papirologiju u vezi sa konkursom i potpisivanjem ugovora sa roditeljima čija deca su primljena.
 
"Od 3. septembra zvanično počinje upis sve dece koja su primljena i koja budu primljena putem ovog proširenja. Proširenjem će biti obuhvaćena deca koja su sledeća po visini bodova na bodovnoj listi, a bila su ispod crte. Te roditelje ćemo mi pozvati telefonom i obavestiti o ishodu proširenja", objašnjava Svorcan za naš portal.
 
Podsetimo, upis u vrtiće obavlja se tokom cele godine. 
 
Roditelji primljene dece treba do utorka, 17. jula da dođu u upravu Predškolske ustanove u Pavla Simića 9 kako bi potvrdili upis i potpisali ugovor. Uslov za zaključivanje ugovora je da roditelj, odnosno zakonski zastupnik deteta, prilikom zaključenja ugovora, priloži potvrdu Doma zdravlja, kao i potvrdu da je dete vakcinisano.
  • Djuja

    29.08.2018 14:51
    Vric
    Da li gradske vlasti mogu uraditi nesto po pitanju izgradnje novih vrtica,koji su preko potrebni????
  • Mama

    17.07.2018 15:44
    Neraspisana mesta
    Ove sto du konkurisali na neraspisana mesta ne treba ni obrađivati. Cist bezobrazluk, konkurišu bezveze, a vec ih mesto ceka... Živi bili pa videli, veza vaspitacica ili onih prekvalifikovanih iz jaslica.
  • LIMAN2

    17.07.2018 09:14
    @laki
    Pa i ovi gradski se ponašaju kao da nisu iz ovog Grada!?
    A u Promenadi,verovatno ima i pametnih menađera,koji
    mogu da izvuku još Parica od Gradskih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti