Zgrada SKCNS u studentskom gradu uključivaće i menzu

Novi objekat Studentskog kulturnog centra trebalo bi da se prostire na ukupno 5.000 metara kvadratnih, čija bi namena, između ostalog, bila spremanje i posluživanje hrane za studente.
Restoran, sa svim pratećim sadržajima, zauzimaće 1.200 metara kvadratnih i imaće kapacitet od 7.000 obroka.
 
S obzirom na to da sadašnji restoran, odnosno mala menza, zauzima samo oko 800 metara kvadratnih, ovo bi trebalo da reši problem nedovoljnog kapaciteta prostora, koji je trenutno u upotrebi. 
 
Prema raspisanoj javnoj nabavci za tehničku dokumentaciju, restoran bi trebalo da se nalazi u prizemlju, dok bi kuhinja, sa pratećim objektima bila u suterenu.
 
Na prvom spratu predviđene su prostorije za sadržaje kulturnog centra koje bi uključivale galeriju, kafe bar i slično. Drugi sprat trebalo bi da smesti prostorije za igrački ansambl, hor, salu za orkestre i kancelarijski prostor. 
 
Na trećem spratu planiranog objekta predviđena je čitaonica sa bibliotekom, kao i prostorije za razna udruženja. Trenutno se na toj parceli nalazi privremeni montažni objekat, čije prizemlje je 10 centimetara niže u odnosu na okolni teren. Ovaj objekat je Planom detaljne regulacije kampusa Univerziteta u Novom Sadu predviđen za rušenje, a parceli na kojoj se nalazi bi trebalo da se pripoji deo susedne parcele kako bi se sagradila zgrada Studentskog kulturnog centra planiranih dimenzija. Novu zgradu bi trebalo podići maksimalno za 1.5 metar, u odnosu na okolni teren.
 
Podsetimo, početkom prošle godine studenti su organizovali proteste, kada su saznali za plan rušenja male menze kako bi se sagradila trospratnica Studentskog kulturnog centra. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.