MUP: Uskoro normalizacija u izdavanju registarskih tablica

Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu i okolnim gradovima uskoro bi mogla biti rešena.
MUP: Uskoro normalizacija u izdavanju registarskih tablica
Foto: 021.rs
Ipak, još uvek je nejasno šta je dovelo do nedovoljnog broja tablica - loša procena policijskih uprava pri poručivanju od Zavoda za izradu novčanica ili nemogućnost Zavoda da traženi broj tablica izradi na vreme.
 
Kako za 021 kažu u Ministarstva unutrašnjih poslova, narednih dana očekuje se isporuka neophodnih količina registarskih tablica. Oni nisu precizirali šta bi tačno "narednih dana" moglo značiti. U ministarstvu navode da odgovornost za zastoj u izdavanju tablica snosi Zavod za izradu novčanica.
 
"Vreme potrebno za izdavanje registarskih tablica vlasnicima vozila limitirano je dinamikom i količinama tablica koje isporučuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, te je stoga došlo do nestašice u pojedinim policijskim upravama", navode u MUP-u.
 
Međutim, iz Narodne banke Srbije, čija je i podorganizacija ZIN, prethodno su za 021 rekli da oni redovno snabdevaju sve policijske uprave registarskim tablicama i da dinamika isporuke zavisi od zahteva MUP-a. U Zavodu su takođe primetili da je u ovoj godini potražna povećana i da već sada prelazi uobičajeni godišnji prosek isporuke.
 
Podsetimo, građani Novog Sada, Bačke Palanke i drugih mesta u Vojvodini na registarske tablice trenutno čekaju i po nekoliko nedelja, jer ih u lokalnim policijskim upravama nema dovoljno. 
 
Dok se u policiji se čeka da im tablice pošalju iz Beograda, mnogi građani kojima je vozilo neophodno za svakodnevne obaveze primorani su da uzimaju probne koje koštaju oko 4.500 sa taksama i osiguranjem, a traju samo do ponoći tog dana kada se prave. Tablice za svaki naredni dan koštaju oko 500 dinara po danu.
  • komsa

    20.07.2018 01:17
    niko nije obavesten
    Da u NS a i BG radi jedan inspektor za kontrolu tacnosti brojeva na motoru utorkom i cetvrtkom.Odes a covek je na bolovanju ne postoji niko drugi u celoj policiji, a taj covek mora da slika potvrdi na vise strana dokaze da je greska onih koji rade tehnicki a ja idem 9god od kada sam kupio auto u Mokrancevu na tehnicki i oni cute 9 god.Ali rade u Beceju svaki dan i ja pravac Becej i zavrsio za 3 sata ali to saznam kad sam pozvao vise ostecenih da trazimo nekog u sup NS da ne cekamo da covek ozdravi.Svi kazu dodji drugi put sta njih briga oni primaju platu radili ne radili a ja treba da vozim sutra ne registrovano vozilo i nedaj boze nekog da udarim .
  • miljenko

    19.07.2018 20:01
    stara stvar
    Iz ekonomije priyilayi zakljucak da ako je traznja za proiyvodom veća povećava se i proizvodnja!
    Obrnuti zaključak da je do nestašice došlo jer je povećana tražnja je besmislena a čak nije ni za obrazloženje maloj deci!
  • Jogi Letač

    19.07.2018 00:01
    Pazi ovo: U Zavodu su takođe primetili da je u ovoj godini potražna povećana i da već sada prelazi uobičajeni godišnji prosek isporuke. - Genijalci, da nije možda potražnja povećana zbog toga što upravo ove godine ističe "trajnost" tablica koje su počele da se izdaju pre 7 godina? Neki mali genijalac se setio da napravi "trajnost" tablica 7 godina, i sada kada je prošlo tih 7 godina, svi iznenađeni, kao putari kada padne sneg u decembru? Izgleda da tamo niko ne ume da sabere 2011 i 7, toliko su stručni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti