DSS: Žele da privatizuju GSP; SNS: Maštanja večitih privezaka

Danas je javnost Novog Sada obradovana novim saopštenjima političkih stranaka, a ovog puta tema je gradski prevoznik.
DSS: Žele da privatizuju GSP; SNS: Maštanja večitih privezaka
Foto: 021.rs

DSS, koji je do pre dve godine bio deo novosadske vlasti, ocenio je danas da se "već neko vreme u javnosti stvara slika da se problemi u GSP ne mogu rešiti, te da će usled nagomilanih problema biti prihvatljiva odluka Grada da se prevoz poveri domaćim ili stranim privatnicima".

U ovoj stranci tvrde da još nisu rešeni problemi radnika, pre svih povećanje plata vozačima.

"Postavlja se pitanje da li ćemo na jesen ponovo gledati scene štrajka i obustave prevoza. Sada se pojavljuju razni oblici urušavanja kvaliteta usluge, od tehnički neispravnih vozila, priučenih vozača koji zalutaju na linijama, pa sve do ugroženosti bezbednosti putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Problemi se zato moraju rešiti pre nego što bude kasno jer ovo preduzeće, izuzetno važno za Novosađane, mora da se sačuva od propadanja i otuđenja", kažu u DSS.

S druge strane, GO Srpske napredne stranke saopštava da DSS zapravo "pokušava da se dodvori nekadašnjim ljutim protivnicima kako bi ih primili pod svoje skute", odnosno u ujedinjenu opoziciju. Kako ocenjuju, trenutno je na delu svakodnevno pisanje saopštenja raznih partija kroz koja se plasiraju neistine i tobožnja zabrinutost za interese Novog Sada i Novosađana.

"Tačno je da je situacija u gradskom saobraćajnom preduzeću teška, ali onima koji prate događaje u javnom sektoru grada, a ne bave se paušalnim ocenama u ispraznim saopštenjima, poznato je da su pre nekoliko meseci preduzete hitne mere za rešavanje nagomilanih problema. Usledila je smena rukovodstva, ali i nabavka novih autobusa i opreme, kako bi se usluge građanima podigle na viši nivo. Vozni park se obnavlja i menjaće se i dalje u skladu sa finansijskim mogućnostima Grada, tako da nikako ne stoji kritika da je bezbednost građana ugrožena. Ono što je ugroženo jeste opstanak DSS, večitog priveska većine predizbornih i postizbornih koalicija, kako u Novom Sadu, tako i u Republici", odgovaraju im naprednjaci.

Dodaju i da je gradska vlast u stalnom kontaktu sa predstavnicima rukovodstva i sindikata i da se ulažu  veliki napori da GSP stane na zdrave noge.

"Oni koji sanjaju o štrajkovima i obustavama prevoza na jesen, jer bi im to donelo političke poene, mogu slobodno da nastave da maštaju o tome", zaključuje se u saopštenju.

  • dule

    23.07.2018 10:38
    Spominje se privatizacija. Naravno, često taj proces bude povezan sa korupcijom.

    Sem samog procesa privatizacije koji može da bude sporan, može li mi neko objasniti zašto bi bilo loše da prevoznik u NS bude privatna firma.

    Meni lično kao korisniku usluga su bitne cene i kvalitet usluga.

    A ostale stvari, koliko ima zaposlenih (i onih potrebnih i onih nepotrebnih), ko tu zarađuje (vlasnici preduzeća ili lokalni korumpirani političari) meni nisu od neke velike važnosti.

    Inače, baš sam danas išao autobusom sa Naselja do Limana. Ono što je bilo zanimljivo jeste da na trećini onih stanica sa nadstrešnicom nema nikakvog reda vožnje ali zato na svakoj uredno stoji reklama.
  • Biba

    21.07.2018 02:16
    Predlog
    Predlažem da se napravi revizija DSS upravljanja unazad nekoliko godina i da se postavi na odgovorna mesta adekvatan kadar, spre svega sposoban da vrsi svoj posao.
  • Zlaja

    20.07.2018 20:20
    Nepotizam
    Ijuuu pa ja mislila da je zena gradskog vecnika koja vodi firmu i koja je predsednik nadzornog odbora dovela tu firmu u perfektno stanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti