TID regata u nedelju u Novom Sadu

Najstarija, najduža i najveća međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu, pod nazivom TID regata, u nedelju, 29. jula će posetiti Novi Sad.
TID regata u nedelju u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Ove godine održava se 63. put. Regata prolazi pored 10, a zaustavlja se u osam zemalja. Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Započeta je u Ingolštatu u Nemačkoj 23. juna i trajaće 75 dana.
 
U Srbiju, odnosno u Apatin, 25. juna uploviće 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.
 
U našoj zemlji će posetiti mesta koja se nalaze na toku Dunava: Apatin, Aljmaš, Borovo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.
 
U Novi Sad učesnici regate će uploviti 29. jula. Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.
 
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina Turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.
 
Kajakaši uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu se priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti