GSP ponovo na mukama oko iznajmljivanja radnika, jedan ponuđač zatražio zaštitu prava

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" zaustavilo je aktivnosti u postupku javne nabavke za usluge iznajmljivanja radnika, jer je jedna od zainteresovanih kompanija podnela zahtev za zaštitu prava ponuđača.
GSP ponovo na mukama oko iznajmljivanja radnika, jedan ponuđač zatražio zaštitu prava
Foto: 021.rs
Zahtev je podnet pre isteka roka za podnošenje ponuda, o čemu će se izjasniti GSP, a odluku da li su prava ponuđača ugrožena doneće Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Vrednost posla je nešto više od šest miliona dinara.
 
GSP pokušava da angažuje radnike na poslovima brojanja putnika, sprovođenja anketa, pojačane kontrole ulaska i izlaska putnika, spremanju vozila ili radnih prostorija, povremenom kontrolisanju putnika na ulaznim kapijama Međumesne autobuske stanice i kontroli realizacije reda vožnje. 
 
Kompanija koja je podnela zahtev za zaštitu prava ponuđača ranije je tražila objašnjenje pojedinih stavki iz konkursne dokumentacije, a već u prvom obraćanju nagovestila je da bi moglo da dođe do podnošenja ovog zahteva. Takođe, naveli su da su "zbog dvosmislenosti dela konkursne dokumentacije prinuđeni" da prepisku dostave Agenciji za borbu protiv korupcije i Državnoj revizorskoj instituciji.
 
Pitanja koja su podneta Gradskom saobraćajnom preduzeću odnosila su se na cenu radu, menična ovlašćenja, na to da li smatraju da postoji diskriminacija ponuđača, šta čini vrednost ponude i slično. Na svako od tih pitanja GSP je odgovorio i negirao da postoji bilo kakva mogućnost da dođe do diskriminacije nekog od ponuđača.
 
"Prilagođavanje konkursne dokumentacije pojedinim ponuđačima niti je moguće, niti je dozvoljeno. Ne mogu zainteresovana lica za učešće u postupku, niti ponuđači, uslovljavati nas kao naručioca, niti druge naručioce, time što će upućivati na nabavku usluge koju on eventualno nudi i nuditi usluge koje pruža kao jedino moguće prihvatljive", stoji u jednom od odgovora GSP-a.
 
Gradsko saobraćajno preduzeće je tokom postupka jednom izmenilo dokumentaciju, izbacivši uslov koji glasi da bi ponuđač trebalo da ima dozvolu nadležnog organa za obavljanje posla koji je predmet javne nabavke, odnosno dozvolu za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. 
 
Ponuđač mora da je registrovan u APR, zakonski zastupnici ne bi smeli da budu osuđivani, mora da ima izmirene dospele poreze, doprinose, javne dažbine, da pri sastavljanju ponude poštuje obaveze iz propisa o zaštiti na radu, ali i da ispuni nekoliko dodatnih uslova. 
 
Ovo preduzeće pokušalo je pre više od tri meseca da sprovede javnu nabavku za obavljanje ovih poslova, ali do toga nije došlo. Tada je gradski prevoznik tražio omladinsku zadrugu, a ugovor je bio dodeljen Zadruzi studenata Univerziteta u Beogradu. 
 
Međutim, kako je u međuvremenu došlo do smene direktora, na zaključenje ugovora se čekalo dugo, što je dovelo do toga da zainteresovanost studenata-zadrugara opadne zbog početka ispitnog roka, pa je tender stopiran. Više o tome OVDE.
  • Gradic

    01.08.2018 22:19
    Izajmljujemo radnike?
    Nema mesta po kancelarijama.
    A koliko ih ima koji i nedolaze a primaju platu?
    Predlazem da sacuvate jedan zglobni autobus. Brzo ce vam trebati prevoz do KLISE ILI MITROVICE.
  • duško

    01.08.2018 21:52
    meni nije jasno čemu služe tzv. peronske karte. u čemu je problem da neko isprati nekog do autobusa i pomogne mu oko prtljaga? ovako se samo plaćaju radnici tamo na onom automatu, stalno se neka tenzija stvara, ljudi zapinju sa torbama u automatu, muče se sa skenerom. i baš me interesuje koliko se peronskih karata proda mimo kupljenih voznih karata, i koliko košta nekoliko zaposlenih koji tamo stoje, i još glume neke nadobudne policajce.
  • driver

    01.08.2018 21:41
    Isterajte BOTove i bedevije iz kancelarija i neće vam trebati spoljni saradnici. ionako basaju po krugu kao zombiji, jer ne znaju šta im je posao ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.