Odustali od posla sa GSP zbog dugog čekanja i nezainteresovanosti studenata

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" neće angažovati studente preko omladinske zadruge, kako je planirano, jer je zbog dužeg čekanja na zaključenje ugovora zainteresovanost studenata za obavljanje posla - opala.
Odustali od posla sa GSP zbog dugog čekanja i nezainteresovanosti studenata
Foto: 021.rs
Jedan od poslednjih poteza bivšeg direktora GSP-a Milana Stanivukovića bilo je potpisivanje Odluke o dodeli ugovora za javnu nabavku "angažovanja lica radi obavljanja poslova preko omladinske zadruge i agencija". Svoj potpis na tu odluku je stavio 12. aprila ove godine, a već narednog dana na sednici Skupštine grada izglasana je njegova ostavka, dok je za v.d. direktora je postavljen Milovan Amidžić.
 
Ugovor za javnu nabavku, čija je vrednost procenjena na šest miliona dinara, dodeljena je Zadruzi studenata Univerziteta u Beogradu. Međutim, zbog promena na čelu preduzeća koje su se dogodile u međuvremenu, GSP je tek početkom maja dostavio Ugovor o javnoj nabavci Zadruzi, kako bi ga i oni overili i kako bi se ušlo u posao.
 
Istog dana kada im je GSP dostavio ugovor, 4. maja, Zadruga je gradskom preduzeću poslala dopis da odustaje od potpisivanja ugovora.
 
"U kom je, između ostalog, navedeno da je dužina roka koji je protekao od donošenja odluke o dodeli ugovora do termina za potpisivanje ugovora izazvala značajno smanjenu zainteresovanost studenata - zadrugara za radno angažovanje zbog početka ispitnog roka", navodi se u dokumentaciji.
 
Prema dokumentaciji, posao studenata bi bio da broje putnike u gradskom i prigradskom saobraćaju, da obrađuju podatke, sprovode ankete među putnicima, kontrolišu realizaciju reda vožnja, spremaju vozila ili radne prostorije, pripremaju vozila za predstojeću sezonu, te da povremeno kontrolišu putnike.
 
U novoj odluci, ovog puta sa potpisom Milovana Amidžića, navodi se da je "postalo izvesno da će biti potrebno da naručilac izvrši određene izmene kako u predmetu nabavke, tako i u uslovima i zahtevima za učešće u postupku", zbog čega se javna nabavka obustavlja. 
  • Radnik

    21.06.2018 13:44
    Stvarno stanje
    Nikada gore stanje u gsp-u. Zena gradskog vecnika mobinguje nepodobne. Nema kraja toj torturi.
  • m

    20.06.2018 18:26
    ..
    Da, opala zainteresovanost pa odustali dobrovoljno od visemilionskog posla. I Djura ce im oprostiti sto ih je tukao..
  • Lela

    20.06.2018 14:32
    Nije ni čudo ko im je direktor. Čovek za par godina promenio nekoliko funkcija, kada se niko ne javi za novu funkciju, on redovno diže dva prsta, kao da je u osnovonoj školi i misli da zna, a ono se ispostavi da ipak ne zna. Nema više znanja, već samo partijske podobnosti. Imate ljude koji za sve dižu dva prsta, i kada znaju i kada ne znaju, ali ovaj stručnjak što vodi GSP od rodjenja sve zna i sve može. Bilo je ovakvih stručnjaka i za vreme Pavličića, pa zato ga sada nigde nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti