Sređuju se pešačke staze u dve ulice na Telepu

Pešačke staze u ulicama Ćirila i Metodija i Petefi Šandora trebalo bi da budu obnovljene ove godine.
Trenutno je u toku izrada tehničke dokumentacije u vrednosti od 830.000 dinara nakon čega bi trebalo da se utvrde cena celokupnog projekta, izgled staza, nova stajališta za gradske autobuse i nivelacije pri raskrsnicama.
 
Postojeće pešačke staze u Ćirila i Metodija i Petefi Šandora su napravljene od različitih materijala celom dužinom, njihova širina je nejednaka na pojedinim delovima, postoji mnogo pukotina, a i nisu odgovarajućeg nivoa u odnosu na okolne sadržaje. Na određenim delovima saobraćajnice trotoari ne postoje.
 
Novi projekat zahtevaće i rekonstruisanje odnosno izmeštanje položaja slivničkih rešetki.
 
Tehnička dokumentacija trebalo bi da bude gotova u roku od tri meseca, nakon čega je očekivano da se počne sa radovima.
  • Hi

    05.08.2018 11:38
    Eto ja sam u pomenutoj ulici. Sredjujemo cistimo, kosimo, sadimo drvece sve sto zelenilo i cistoca ne radi na Telepu ali radi na drugom delu grada. Sve je to cak i u redu al komsija otvori privatnu kliniku i svi se parkiraju ispred nase kuce na delu koji je predvidjen za pesake. Ako im to kazete daj je to pesacki jos bi da se fiizicki obracunavaju sa vama. A dok cekaju red prazne pepeljare, ciste aute, sve bacaju iz auta ispod vozila kao niko to ne vidi. Kolima lome pesacki koji definitivno nije za parking pesaci se provlace izmedju auta ili idu putem i jos mi radimo komunalne poslove al sa porezom smo stavljeni u 2 zonu. I kome da se zalimo. Lepa zamisao za pesacki al uz ove uslove kolikoce da traje?
  • Nemaime

    05.08.2018 10:48
    Jednosmerna
    Ne mora da prosiri ulicu neka budu jednosmerne u paraleli Petefi sa Ćirilom
  • Blinky Bill

    03.08.2018 22:46
    @Zivan
    Nije ih baš neophodno širiti. Barem ne za sad dok su tamo sve kuće. Ali da se uredi to tako da svaka nova stambena zgrada mora da dodatnih nekoliko metara uvučena, to bih podržao. Jer kad dođe to toga da u ulici niknu zgrade, onda ono strašno ispadne. Još bih ja nametnuo i da svako mora da ima određeni broj stabala ispred zgrade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti