Direktan poziv za projekat uređenja okoline spomenika Kralju Petru I

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokrenula je pregovarački postupak za izbor projektanta parternog uređenja Trga republike, gde će biti postavljen spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću.
Direktan poziv za projekat uređenja okoline spomenika Kralju Petru I
Foto: 021.rs

UGZI je to učinio jer nije uspeo tender, pa su sada pozivi da dostave ponude poslate firmama "Vojvodinaprojekt", "Šidprojekt", "GMP Pramont NS" i "Andzor engineering".

Procenjena vrednost izrade dokumentacije je 250.000 dinara i moraće vrlo brzo da se uradi jer je sve više bliži 22. novembar kada bi spomenik trebalo da bude postavljen. Nakon projektovanja treba da usledi i tender za izvođača koji će obaviti parterno uređenje, što će koštati još četiri miliona dinara.

Podsetimo da je Novi Sad iz budžeta već dao 24 miliona dinara za izradu spomenika, kao i za njegovo livenje. Spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću se postavlja na Trgu republike po odluci Skupštine grada, nakon inicijative direktora gradskih ustanova kulture koji su se pozivali na odluku o dizanju tog spomenika od pre Drugog vvetskog rata koja nikad nije realizovana.

Spomenik srpskom monarhu će biti visok desetak metara i postavlja se u sklopu obeležavanja 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

  • Yip Man

    11.08.2018 16:22
    Nadri Srbi nabijaju šajkaču i opanke po Vojvodini i Novom Sadu u ime serbskog patriJotizma i sve će to platiti građani a SNS baje i jarani će izvoditi radove sa svojim mafijaškim firmama. Opraće se lepo novac od droge i kriminala i Novi Sad će imati tuđu istoriju na trgu. I sve će to da prođe bez bilo kakvog protesta. Ćutaće se kao i obično a vrtići će biti prenatrpani, bolnice će ostati oronule, putevi katastrofalni i svi će biti srećni i zadovoljni.
  • oo

    10.08.2018 08:11
    oo
    200 somica jura ,nije lose,al je dobar vajar kad ce ga toliko platiti, a ne sto je dobar samo ,nego sto je i brz mali(jelicev)
  • PERICA####

    09.08.2018 23:24
    BOLJE DA STE TRAMVAJ OPRAVILI
    Pa ga izložili negde u Centru!
    Ali ne kao kafić!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.