Tri i po miliona za angažovanje spasilaca na Štrandu pred kraj sezone

Grupa ponuđača koja je sklopila ugovor sa Gradskim zelenilom za angažovanje spasilaca i lekara na kupalištu Štrand dobiće istu sumu novca za dva meseca rada kao što bi dobila za pet meseci, da je ugovor sklopljen na vreme.
Tri i po miliona za angažovanje spasilaca na Štrandu pred kraj sezone
Foto: 021.rs
Javna nabavka za angažovanje spasilaca i pružalaca prve pomoći raspisana je početkom aprila ove godine i bilo je predviđeno da se ugovor sklopi do zvaničnog početka sezone na Štrandu, prvog maja. Ovaj proces se, međutim, odužio zbog dva podneta zahteva za zaštitu prava ponuđača, odnosno zbog čekanja na odluku Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, pet rokova za produženje prijava i četiri izmene konkursne dokumentacije.
 
U međuvremenu, Gradsko zelenilo je sklopilo Sporazum o saradnji sa trećim preduzećem odnosno udruženjem "Sigurnost DMB" iz Novog Sada kako gradska plaža ne bi bila bez spasilaca. U sporazumu, u koji je 021 imao uvid, nigde ne piše kolika je cena angažovanja spasilaca, već samo da sporazumne strane "uspostavljaju saradnju na obostrani interes i u duhu dobrih privrednih manira".
 
Nije jasno da li je i koliku naknadu udruženje "Sigurnost DMB" dobilo za pružanje usluga Zelenilu tokom tri meseca.
 
Nakon što je putem javne nabavke početkom ovog meseca zaključen ugovor sa Studentskom zadrugom "Mašinac" i podizvođačem Omladinskom zadrugom "Menadžer", saradnja sa "Sigurnost DMB" prestaje. 
 
Zanimljivo je to što je prvobitna procenjena vrednost javne nabavke angažovanja spasilaca za period od 1. maja do 30. septembra od 3.500.000 dinara ostala nepromenjena, tako da će unajmljena organizacija dobiti tu istu sumu za dva meseca rada (od 9. avgusta do 30. septembra). 
 
Iz Zelenila za 021 kažu da su odgovor o odbijanju prigovora jednog od ponuđača od Republičke komisije za zaštitu prava dobili "pre nekoliko dana", tako da su tek tada mogli da sklope ugovor sa ponuđačem koji je, po njihovim kriterijumima, ispunjavao uslove. 
 
Ipak, kako se može videti na sajtu komisije, izveštaj je objavljen 28. juna, odnosno pre više od mesec dana, a ugovor sa ponuđačem je sklopljen 9. avgusta, što ostavlja "prozor" od mesec dana kada je traženu uslugu pružalo udruženje "Sigurnost DMB" po Sporazumu o saradnji. 
 
Iz Gradskog zelenila naglašavaju da Štrand ni u jednom trenutku nije bio bez dežurstava Spasilačke službe i Službe prve pomoći, tako da "bezbednost i briga o zdravlju kupača nisu dovedene u pitanje".
  • \

    15.08.2018 12:35
    \
    Izvoli sada psihopato.
    Latinica će da vadi davljenike iz vode.
  • kazi ,,ladja,,

    14.08.2018 12:22
    Inace, opet tamane drva po Novom Sadu, danas oko socijalnog. A da li je neko primetio da sada stoje po 3 radnika obezbedjenja na ulazu pored automata a nekada je bio samo JEDAN radnik koji je cepao karte i nama redovnim posetiocima je govorio dobar dan). To usteda? Koji ste vi sefcici u Zelenilu lopovcine i diletanti. Sram vas bilo, banditi. Nije to od vasih para, go.na. Zelim da procitate komentar, ako uopste i umete jer da znate da radite i zaradite ne bi krali.
  • /

    14.08.2018 10:33
    /
    izvoli sada g
    cirilica ce da vadi davljenike iz vode

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti