Ponovo odložena obnova i izgradnja biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Upravi za građevinsko zemljište i investicije ponovo nije uspeo tender za tehničku dokumentaciju pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina, pa je izvesno da ovih radova neće biti u ovoj godini.
Ponovo odložena obnova i izgradnja biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina
Foto: 021.rs

Ovaj put na tender se javila jedna firma i to "Grad put" iz Loznice, koja je pondila da za 118 dana pripremi dokumentaciju po ceni od 439.000 dinara, ali to nije prihvaćeno jer nisu imali dozvolu za obavljanje geodetskih radova.

Ovo je drugi put da Gradska uprava pokušava da pronađe projektanta za rekonstrukciju dela bulevara od Jevrejske ulice do Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka, tako da će biciklisti i pešaci još morati da čekaju na nove staze u centru.  

Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se na Bulevaru Mihajla Pupina kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje bi se protezale iza podzemnih prolaza, duž kolovoza, i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu bulevara, od nekadašnje "Komunalne banke" gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine, biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke, sa parking mestima za bicikle.

U preostalom delu Bulevara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire.

Sve ukupno predviđeno je da se rekonstruiše ili sagradi oko 1.090 metara biciklističkih staza.

  • Biciklista

    14.08.2018 23:23
    Nekka stave brojače sa keja i na taj deo puta, možda se staz tako bržee same naprave
  • Franja

    14.08.2018 12:38
    Treba samo da se obeleži staza za bicikle u pešačkoj zoni gde i danas teraju bicikle bez javnog konkursa kao kod Sajma. Biće puno puno jeftinije.
  • mile

    14.08.2018 11:28
    Ova vlast nije svesna da sa njima niko posten nece .Moze samo sa nekim ko je u dilu .Kakva geodezija , gluposti , verovatno nisu dali dosta masti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti