Novi pokušaj tendera za rekonstrukciju biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) ponovo je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina na delu od Jevrejske ulice do Žarka Zrenjanina i na Trgu neznanog junaka.
Novi pokušaj tendera za rekonstrukciju biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina
Foto: 021.rs

Firmu koja bi izradila ovu projektnu dokumentaciju UGZI  je pokušao ranije da pronađe, ali tender nije uspeo jer se niko nije javio. Vrednost tendera je skoro 670.000 dinara.

Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se reši pitanje biciklista i pešaka na ovom delu Bulevara Mihajla Pupina i da se olakša njihovo kretanje uz rekonstrukciju pešačkih staza. Predviđeno je da se na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje bi išle iza prolaza za podzemne prolaze i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu od nekadašnje "Komunalne banke", gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine, sagradila bi se posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle zbog više banaka i drugih institucija na ovoj lokaciji. U ostalom delu Bulevara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire.

Sve ukupno predviđeno je da se rekonstruiše ili sagradi oko 1.090 metara biciklističkih staza.

Ukoliko tender ovaj put uspe, nakon izrade projekta, sledi tender za izvođača radova. Međutim, u ovogodišnjem programu uređenja građevinskog zemljišta nema predviđenih sredstava za ove radove. Iz tog razloga može se očekivati da tek u toku naredne godine i uslede ovi radovi.

  • Mastodont

    06.07.2018 12:53
    Počeo si rano da piješ kad sam ti ja novopravoaslavac. Nego, šta ti je to 'bicikli', nesrećniče?
  • /

    06.07.2018 11:47
    /
    Mastodont
    jak si novopravoslavac
    pa nije ds napravio bulevar bez biciklisticke staze

    ja ponavljam i dalje da se bicikli vozio i pre inicijative.
    tada su postojala pravila i za bicikliste koja su se postovala

  • Mastodont

    06.07.2018 09:52
    @/

    Opet si jurio ženinog švalera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti