U Novom Sadu će biti postavljeno 40 novih jarbola

Gradska vlast je izdvojila skoro 2,7 miliona dinara za postavljanje 40 jarbola na teritoriji Novog Sada i Petrovaradina.
U Novom Sadu će biti postavljeno 40 novih jarbola
Foto: 021.rs

To je odlučeno na sednici Skupštine grada u junu, međutim, ni posle skoro dva meseca iz Gradske kuće za 021.rs nisu odgovorili na pitanja o razlogu kupovine 40 jarbola. Naime, u skupštinskom materijalu je navedeno samo da se Odluka o programu finansiranja određenih komunalnih delatnosti menja kako bi se izdvojilo dodatnih 2.694.096 za postavljanje 40 jarbola.

Ovim su troškovi dekoracije grada za javne manifestacije i državne praznike porasli dvostruko pa i više i sada na godišnjem nivou iznose 4,8 miliona dinara.

Novosadski informativni portal je od Gradske kuće tražio i informaciju koje zastave će na jarbolima biti okačene i na kojim sve lokacijama, ali ni na ta pitanja nije stigao odgovor.

Kažimo i da se u Novom Sadu u javnoj upotrebi koriste četiri zastave: državna zastava Srbije, službena i tradicionalna zastava Vojvodine i zastava Novog Sada. Ispred državnih ustanova uglavnom su postavljene tim redom.

Prostom matematikom se može zaključiti da bi sa 40 jarbola bilo pokriveno 10 lokacija. S druge strane, pošto na nekoliko kružnih tokova stoje samo zastave Srbije i Novog Sada, ovih 40 jarbola bi moglo da pokrije i 20 lokacija.

  • Lolo

    20.08.2018 16:47
    @ivan
    Rđavom banaćaninu i slamka smeta.
  • Ana

    20.08.2018 06:12
    Ma stvarno dosta više
    Ljudi čekaju po 9 meseci na MR. Sram vas bilo da bacate novce na jarbole
  • Ivan

    19.08.2018 14:30
    Neka ih Vucevic,postavi i kod Satelitske pijace,dase svi dive tom ruglu,i da turisti dolaze......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti