Klinički centar Vojvodine deda Đoku iz Novog Sada greškom proglasio mrtvim

Đorđe Milošević (79) iz Novog Sada proglašen je mrtvim 19. januara ove godine, a to je saznao sasvim slučajno pre nepunih mesec dana, kada nije uspeo da registruje automobil.
Klinički centar Vojvodine deda Đoku iz Novog Sada greškom proglasio mrtvim
Foto: 021.rs
Kako je Milošević rekao za "Kurir", nakon što je 26. jula angažovao agenciju da u njegovo ime registruje automobil koji je kupio, iz agencije su mu poručili da je to nemoguće jer se vodi kao pokojno lice.
 
On je to odmah prijavio policiji, razgovarao je sa službenicom matične službe i rekao da je u pitanju greška. Tada je i saznao da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti iz Kliničkog centra Vojvodine.
 
Tim povodom oglasio se i Klinički centar Vojvodine, koji navodi da je u januaru 2018. godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumeta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.
 
"Klinički centar Vojvodine je od nadležnih organa zatražio dostavu ličnih podataka za navedenog pacijenta, i dobio podatak da je u pitanju Đorđe Milošević iz Novog Sada, sa ostalim identifikacionim podacima o tom licu (JMBG i adresa stanovanja tog lica). Dobijene podatke Klinički centar je smatrao za tačne, i uneo ih u medicinsku dokumentaciju pacijenta", ističe se u saopštenju KCV-a.
 
Oni dodaju da su preduzeli sve mere za ispitivanje odgovornosti zaposlenih u toj ustanovi u ovom predmetu i sproveli unutrašnji stručni nadzor.
 
"Klinički centar je po hitnom postupku sproveo mere kako oštećeni građanin ne bi snosio dalje posledice ove administrativne greške. Koristimo priliku da javno uputimo izvinjenje gospodinu iz Novog Sada zbog nelagodnosti koje je pretrpeo u ovom periodu", stoji u saopštenju Kliničkog centra.
  • PERICA####

    16.08.2018 07:01
    @ST
    Pa,sama greška učinjena prema deda Đoki je na nivou deteta!
    To tebe i ne smeta!
  • @zzzz

    15.08.2018 20:33
    Pa da li je realno da mislis da osoblje nije komuniciralo sa porodicom pokojnika? Jesi ti ikad bio u bolnici uopste, ili o tome znas samo iz narucenih tekstova koji imaju za svrhu da podizu histeriju i mrznju prema lekarima? Jesi uopste procitao tekst? Jesi uopste u stanju da razumes tekst? Jel ti u svemu nije palo napamet da je osoblje razgovaralo sa porodicom bas tog preminulog Djordja Milosevica, samo ne ovog koji je ziv i nije ni bio u bolnici, i koliko ljudi ima pod tim imenom, i da je ova greska stvarno jedna od retkih administrativnih greski koje se retko, ali svugde mogu desiti?
  • zzzz

    15.08.2018 17:58
    Nehumano
    Da li je nekom palo na pamet da kontaktira rodbinu pokojnika i saopsti da je pacijent umro, Da osoblje KC Vojvodine razgovara sa pacijentima i rodbinom a ne sa nadleznim organima sve bi bolje funkcionisalo. Sve se svodi na administraciju i aparate. Hvala bogu da deda Djoka nije primljen u KC Vojvodine i on bi bio pokojni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti