Čistoća: Obaveštavanje inspekcije o uklanjanju deponije u Beočinu bilo je naša obaveza

JKP "Čistoća" reagovalo je povodom medijskih natpisa u vezi sa prijavom protiv Svetozara Jovičića iz udruženja "Komšija" i navelo da ona nije nadležna za uklanjanje divljih deponija iz Beočina jer ta opština ima organizovano preduzeće za, između ostalih, i tu delatnost.
Čistoća: Obaveštavanje inspekcije o uklanjanju deponije u Beočinu bilo je naša obaveza
Foto: 021.rs
Kako je saopštila "Čistoća", ona nema nadležnost u izricanju madatnih kazni i za to postoje nadležne institucije i službe.
 
"Naše mobilne ekipe na terenu su uočile da se udruženje građana "Komšija" bavi upravljanjem otpadom protivno pozitivnim zakonskim propisima, kao i ugrožavanjem bezbednosti građana skladištenjem otpada na način koji ugrožava bezbednost građana i imovine, o čemu smo obavestili nadležnu inspekciju, što je naša obaveza", navodi se u saopštenju "Čistoće".
 
Ovo javno-komunalno preduzeće zaključuje da se ovo udruženje građana bavi obmanjivanjem javnosti "plasiranjem dezinformacija".
 
Podsetimo, osnivač novosadskog udruženja "Komšija" Svetozar Jovičić osuđen je, po prijavi preduzeća "Čistoća", jer je očistio deponiju pored Beočina, koja je bila opasna za okolinu. Nakon ove prijave i odluke suda, Jovičić je 1. avgusta dobio opomenu po kojoj na osnovu pravosnažne presude treba da plati 25.000 dinara novčane kazne i 1.000 dinara paušalnih troškova. Povodom čitavog ovog slučaja reagovao je i Ekološki pokret Vrbasa tražeći ostavku direktora "Čistoće".
  • Sandra

    20.08.2018 19:17
    U kakvoj mi to državi živimo, pitam se i sramota me je. Kažnjeni su oni koji su smeće počistili, a oni koji su ga tu ostavili i oni kojima je bio posao da počiste to smeće nisu kažnjeni. Ko koga ovde zaj.....?
  • Mixi

    20.08.2018 09:30
    Pametan je onaj koji je otisao odavde, da ne gleda ovu bruku.
  • Novi Sad

    19.08.2018 20:41
    Zele ,jelic,popic i druzina se javljaju da odbrane
    Cistocu xaxaxaaxa

    Ko ih ne zna skupo bi ih platio

    Gospodo bolje skupljajte pare za advokate na vreme posto kada vas SNS pusti niz vodu a hoce bice cupavo u tuzilastvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti