Država izdvojila 250 miliona za sređivanje Kineske četvrti

Vlada Srbije je 28. avgusta donela odluku da iz tekuće budžetske rezerve Novom Sadu uplati 250 miliona dinara zbog, kako je navedeno, "smanjenog prihoda budžeta grada".
Država izdvojila 250 miliona za sređivanje Kineske četvrti
Foto: 021.rs

Obrazloženje je nerazumljivo jer podaci o punjenju budžeta i njegovom trošenju u prvoj polovini godine govore da Grad Novi Sad ima suficit od nekoliko milijardi dinara.

Zapravo je u pitanju prebacivanje sredstava iz budžeta Srbije Novom Sadu za organizaciju događaja Evropska prestonica kulture 2021. godine, što je nedavno potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otvaranja novog železničko-drumskog mosta.

Podsetimo, gradonačelnik Miloš Vučević takođe je nedavno najavio da će Novi Sad dobiti još 250 miliona dinara od Republike za Omladinski kreativni polis, odnosno investicije u Kineskoj četvrti.

Podsetimo, nedavno je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala konkurs za uređenje javnih površina u tzv. Kineskoj četvrti, a više detalja o tome može se pročitati OVDE.

  • Pićuka

    04.09.2018 17:45
    Prošli komentar je bio o ome kako funkcioniše ova narodna država. Razaranje Novog Sada je ušlo u završnu fazu. Novi Sad je bio koliko toliko srednjeevropski grad, sada postaje bezlična forma sjajan samo u očima skorojevića.
  • Pićuka

    04.09.2018 17:25
    Braćo SNS-ovci i ostale manjine. Ono što jednom napisah, kada je Vučić osvojio Vojvodinu, da će novac da stiže kamionima, kako bi pokazali koliko su oni sposobni , sada se obistinjuje. Kada je Vučić ima vlast u Republičkoj skupštini ali ne i u Vojvodini onda most nije mogao da se završi, jer nisu davali pare. Sada sve cveta. Država sada daje pare i za neku je..nu Kinesku četvrt. Odlično. Pre neki dan vest da institut u SR. Kamenici dobija mag. rez. koja košta 100 miliona. Za je..nu K.č. daju dve mag. rez. Da li ste srećni? Ako vam je dobro onda ništa.
  • Bora

    04.09.2018 14:38
    Kineska četvrt je deo istorije ovog grada i draga uspomena mnogima koji ne pamte kao pečurke. Uz to, našla je svoje mesto u životu grada i mnogi je, među njima i ja, rado posećuju, baš zbog tog alternativnog i neobaveznog imidža, ali i događaja koji se tamo odvijaju. Takve stvari ljudi vole i čuvaju kao pravu vrednost. Tako je pariz napravio najznačajniji svetski muzej impresionista u zgradi bivše železničke stanice, a London ne ruši Earls court, već mu traži pravu namenu. Komunizam je ovde doneo model "ruši i gradi novo i lepše" i tako smo ostali bez ugrada Matice srpske, Jermenske crkve, mađarske kimnazije i još mnogo toga što bi nam punilo srca svojim izgledom vezanim za prošle dane i uspomenama, koje su čudo. A onda dođu neđu neki šampinjoni i prepoznaju šansu da prave profit ili peru novac uništavajući istoriju grada. To je plitak i glup koncept i uništava vrednosti grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti