FOTO: Šarčević obišao dograđenu OŠ "Nikola Tesla", đaci OŠ "Ivo Lola Ribar" i dalje čekaju kraj radova

Dogradnja Osnovne škole "Nikola Tesla", ugovorena kao trošak Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete, potpuno je završena, što znači da su u Programu modernizacije škola u Novom Sadu ostali samo nedovršeni radovi u OŠ "Ivo Lola Ribar".
FOTO: Šarčević obišao dograđenu OŠ "Nikola Tesla", đaci OŠ "Ivo Lola Ribar" i dalje čekaju kraj radova
Foto: 021.rs
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas, u društvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragana Katuca, školu na Futoškom putu. OŠ "Nikola Tesla" je dogradnjom, započetom juna prošle godine, dobila osam učionica, veliku salu i terene za sportove, šest kabineta, osam novih toaleta i prateću opremu. U školu je uloženo 128 miliona dinara iz budžeta Republike i nešto više od 50 miliona dinara iz budžeta Grada. Radovi su urađeni delimično u roku - izvođač radova, firma "Gat", tražila je dodatno vreme za još neke radove od oko 100 dana.
 
Učenici i zaposleni u ovoj školi priredili su ministru i drugim gostima prijemnu manifestaciju. Šarčević i Vučević poručili su da će i stari, nerekonstruisani deo škole naredne godine biti obnovljen.
 
 
U okviru projekta sa Evropskom investicionom bankom, tri škole u Novom Sadu prošle su kroz rekonstrukcije i dogradnje. OŠ "Veljko Vlahović" potpuno je gotova i na vreme, a dobila je fiskulturnu salu. Đaci OŠ "Ivo Lola Ribar" i dalje čekaju da se u njihovoj školi završe vrlo zakasneli radovi, a prema rečima direktora JUP Dragana Katuca, ti radovi će biti gotovi za oko dva meseca i škola će moći u punom kapacitetu da primi sve đake. 
 
"Imali smo mali period čekanja zbog dobijanja dozvola od Evropske investicione banke, što nas je malo usporilo", poručio je on za 021, a gradonačelnik Miloš Vučević dodao je da je sav novac obezbeđen i da se uopšte ne dovodi u pitanje, a nakon što je Grad rebalansom budžeta izdvojio 27 miliona dinara za završetak (nepredviđenih) radova.
 
Podsetimo, deo rekonstrukcije Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" u Kraljevića Marka su, zbog greške u projektnoj dokumentaciji, platili Novosađani. Kako je 021 pisao, izvođač radova - firma "Gat" tek je počela radove prošle godine, kad je uočeno da određeni obavezni radovi nisu planirani projektno-tehničkom dokumentacijom, pa samim tim ne mogu ni da se urade. U junu ove godine bila je gotova tek četvrtina celokupnih radova, a gradilište oko škole bilo je mesecima potpuno prazno. 
 
U Gradskoj kući su za 021 tada poručili da je projektna dokumentacija, inače rađena 2009. godine, bila manjkava i da određene pozicije nisu bile iskazane u predmetu i predračunu radova - a samim tim ni ugovorene. Do prekida radova, završena je demontaža krovne konstrukcije, izrada metalne konstrukcije za nadogradnju, postavljanje krovnog pokrivača i zidarski radovi. Projektnu dokumentaciju je, inače, radila firma "Ardi d.o.o.".
 
Vučević navodi za 021 da se nastava u školi trenutno odvija pomalo otežano, te da je zahvalan upravi OŠ "Ivo Lola Ribar" na strpljenju dok se svi radovi ne završe. Detalje ove priče čitajte OVDE.
  • /

    05.09.2018 15:12
    /
    pogledajte fasadu na slikama 4,5,10

    dovoljno
  • /

    05.09.2018 10:12
    /
    da nije seratona ne bi ovo ni radili. seraton gleda na te terene

    ostavili su kaljugu da se deca u njoj igraju

    a gde je travnjak?
  • Telep

    05.09.2018 08:21
    Telep
    A kad ce gradonacelnik da prodje bar pored skole Jozef Atila, koja je u fazi raspadanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti