Novaković pozvao Novosađane na građansku neposlušnost, naprednjaci poručuju da imaju rešenje za spas Spensa

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković apelovao je danas na Novosađane da kroz građansku neposlušnost iskažu neslaganje sa najavom vlasti o rušenju Spensa, prenosi Beta.

"Kao bivši gradonačelnik Novog Sada, apelujem da reagujemo na vreme, da nas ne iznenade bageri i konačni skor njihovog plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik. Pozivam vas, na sve vidove građanske neposlušnosti i otpora", naveo je Novaković u saopštenju.

On dodaje da "građani nemaju prava da ćute dok se sprema rušenje tog centra", koji je, kako je ocenio, "deo tradicije, arhitektonski biser grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada". Novaković je u saopštenju podsetio da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će umesto Spensa biti izgrađen "manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji sportski centar".

"Zaboravio je da građane informiše da bi rušenje i gradnja novog sportskog objekta koštala najmanje oko 30 miliona evra, dok bi za investicioni oporavak Spensa trebalo uložiti oko 10 miliona", naveo je Novaković.

Poverenik Narodne stranke je zaključio i da bi posle rušenja Spensa i izmeštanja stadiona "Karađorđe" na periferiju Novog Sada ukrupnjavanjem obezbedilo 150.000 metra kvadratnih najvrednijeg gradskog građevinskog zemljišta.

SNS: Ne rušimo, već gradimo Novi Sad

Na poziv Novakovića reagovao je Gradski odbor Srpske napredne stranke, a iz te stranke poručuju da "Novi Sad više nikada neće biti isti i više nikada neće dozvoliti da se ponavljaju greške iz prošlosti, koje su građane skupo koštale, dok su žuti lopovi istovremeno punili svoje džepove".

"Samo na izgradnji bulevara Evrope ukrali su od Novosađana oko 4 miliona evra, samo na bahaćenju i izdavanju za džabe lokala na Spensu svojim partijskim poltronima i finansijerima grad je oštećen za nekoliko destina miliona dinara godišnje. Da su ostali na vlasti, od njega bi ostala samo čelična konstrukcija. I to je, nažalost, jedina istina. A oni bi danas, presvučeni u neke nove stranačke boje, da nastave da pljačkaju", saopštavaju iz SNS.

Iz ove partije, koja je na vlasti u Novom Sadu, dodaju da "kao što su pre šest godina imali rešenje kako da spasu grad sa ivice ambisa, tako danas imaju rešenje za spas Spensa.

"Spens treba da bude novi objekat za novo doba, za budućnost naše dece, funkcionalan i lep. I nije to nikakva priča o rušenju jer mi smo ti koji grade, stvaraju i čine sve da se živi bolje i naprednije, da naši potomci budu ponosni na nas. I nikakva politička strašila nas neće zaustaviti na tom putu. A neće ni Novosađane sprečiti da i dalje veruju svojim očima, kojima će uskoro gledati i novi most, i novi Spens, i nove fabrike, škole, vrtiće, bolnice ..."

  • Чуј њих

    09.09.2018 12:22
    Они би туђе да руше
    Да би се изградио затворени базен, било је потребно преко осам година од отварања Спенс-а и то у време када се знало да гради.
    Како би то данас изгледало, када им за изградњу само музичке школе треба четири године?
    Остали би грађани и деца Новог Сада без базена на дужи период, да се опет злопате од немило до недрага, као некад....

  • Što nisu...

    09.09.2018 11:51
    Ako već hoće da grade...
    Kada SNS već hoće da ugodi građanima i zida novi rekreativni centar, sve sa bazenom, klizalištem, raznim salama... zašto nije, prvo, na teniskim terenima i pomoćnom vojvodininom terenu izgradio novi SPENS, a tek onda stari rušio?
    Tada bih im verovao, a ovako, samo sam pri uverenju, da žele da ugrabe što više građevinskog zemljišta za sebe i svoje zeme, a na štetu građana Novog Sada.
    Uostalom, slagali su da će na Promenadi biti tereni koje su porušili, pa kako im verovati, da neće i dalje lagati...
  • ФИРМА 1989

    08.09.2018 16:35
    @LOL
    Хвала ти на одговору и одвојеном времену. Поздрав.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti