FOTO: Parking preko puta Banovine pretvoren u stajalište za turističke autobuse

Veći deo parking prostora na Bulevaru Mihajla Pupina, preko puta Banovine, pretvoren je u stajalište za turističke autobuse.
FOTO: Parking preko puta Banovine pretvoren u stajalište za turističke autobuse
Foto: 021.rs

Na ovom mestu ranije je bilo dvadesetak parking mesta, a nakon što su po nalogu Uprave za saobraćaj iscrtanе oznake za autobusko stajalište, ostalo je tek nekoliko mesta za parkiranje automobila. Ovo pretvaranje parkinga u stajalište za turističke autobuse iznenadilo je građane.

Jedan od stanara obližnjih zgrada, koji zbog života u centru muku muče sa mestima za parkiranje, tražio je objašnjenje od Gradske uprave. Odgovor koji je dobio podeljen je na društvenim mrežama, a u njemu stoji da Uprava za saobraćaj stajalište za autobuse uvodi radi lakšeg i bezbednijeg manevrisanja autobusa, jer to nije moguće u uzanim ulicama strogog centra grada.

Takođe, Uprava smatra da je pozicija stajališta prihvatljiva, naročito sa aspekta blizine kulturno-istorijskih spomenika i drugih objekata. Uprava je na primedbu da se stanarima ukidaju parking mesta navela da je preostalo još 10 mesta za parkiranje i da će predložiti da se građanima koji imaju adrese stanovanja na toj lokaciji odobri da godišnja parking karta važi i u delu Bulevara Mihajla Pupina, od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina.

  • nina

    13.09.2018 20:29
    kej
    Da dodam. Kada su presvukli asfalt i ukinuli kamione da prolaze bulevarom pre par godina napokon su zgrade prestale da se tresu. Veca kolicina autobusa ce ponovo rastresti zgrade koje nazalost stanari ne mogu da odrzavaju kako bi trebalo, a grad nece i to ce sve u bliskoj buducnosti da se srusi.
  • nina

    13.09.2018 20:27
    kej
    Sta je falilo parking mestu za autobuse na Keju? Nista, turisti su prosetila 150 metara do Dunavske i videli za par koraka vise i Dunav i grad. Ukinuti parking mesta stanovnicima okolnih zgrada je horor, a to znam jer je meni uskraceno da parkiram auto u blizini kuce. Gde cemo se parkirati, sam djavo zna, ali znam da posto ceo centar ima problem sa parkinzima nece biti u blizini zgrade, a najblize mesto ce biti negde eventualno na Limanu 1 ili Spensu. Da ima pravde neko bi ovde odgovarao debelo. I ovako naplacuju gradski prostor od kojih para se puni kasa nekog servisa, a ne grada, a taj isti servis je napravio za 20 godina postojanja jedan montazni parking kod pozorista i nista vise.
  • Zivan

    09.09.2018 14:55
    Tu nekada beše korzo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti