Biće sređeno deset ulica na Podbari, neke i malo proširene

Gradska uprava planira da u narednom periodu rekonstruiše saobraćajne površine i, gde je to moguće, proširi kolovoz u deset ulica na Podbari.
Biće sređeno deset ulica na Podbari, neke i malo proširene
Foto: 021.rs

Kako se navodi u konkursu za izradu tehničke dokumentacije, predviđene su rekonstrukcije ulica Save Vukovića, Lađarske, Zlatne grede, Skerlićeve, Svetosavske, Sterijine, Baranjske, Daničićeve, Milovana Vidakovića i Matice srpske.

Plan je da u Ulici Save Vukovića bude proširen kolovoz na širinu od tri do pet metara sa obostranim pešačkim stazama, s tim da će se staze i parkinzi graditi gde je to moguće u skladu sa raspoloživim prostorom.

Projektovanje obuhvata i najužu ulicu u Novom Sadu - Lađarsku, koja je duga oko 85 metara i široka dva i po metra, ali ona neće moći da bude proširena. U Ulici Zlatne grede takođe neće biti proširenja jer nema uslova za to, kao i u Skerlićevoj.

U Svetosavskoj će biti zadržana postojeća širina kolovoza od 5,5 metara i širina obostranih pešačkih staza, a budući projekat treba da predvidi izgradnju što većeg broja parking mesta u skladu sa prostornim mogućnostima.

Sterijina, Baranjska i Ulica Milovana Vidakovića će zadržati postojeću širinu, dok se u delu Daničićeve koji ranije nije bio rekonstruisan, u dužini od 120 metara, predviđa dodavanje parkinga, gde za to ima mesta.

Ulica Matice srpske će takođe ostati istog profila, samo što projektom treba predvideti povećanje broja parkinga u skladu sa mogućnostima.

  • Angelina

    04.01.2019 10:27
    Parkig
    Deo ulice Milana a Rakica 14 za parking je katastrofa nemamo vise ni puta a kamoli kolovoz adomak ulaza zgrada ih jaka sigurnost taj pametnjakovic nek sebi takav horor napravizelenu povrsinu napravili neki pametnjakovic da razbije monotoniju da ima trave i drveca a za parkig ni traga ljudi prinudjeni da parkiraju na deo takozvanog puta ukrstili ulice te jednosmerna te ovakva te onakva ,nekada su tu bile kuce da li je imala kuca auto a sada su nikle zgrade pa iz jednoe zgrade po 20 kola gde parkirati jak je taj pametnjakovic sto je zamislio to napravio ludnicu od ulica A rupe na toboze putu po pola metra .Hm put koji prolazi nadomak ulaza zgrade
  • Lola

    10.09.2018 08:42
    Urušen,zapušten i ružan grad
    Novi Sad se pretvorio u palanku. Iz godine u godinu sve ružniji. Najgroznije,najjeftinija gradnja alavih investitora.
    Najružnije zgrade i zapušteni trotoari. Bulevari sa lošim nakrpljenim asfaltom,punih rupa. Više nema ni belih crta i obeleženih pešačkih,sve izlizana farba. Pun ambrozije,deponija.
    Salajka i Podbara zapušteno ruglo u srcu grada.
  • dobrotvorka

    08.09.2018 04:20
    LEPO
    I drago mi je ali, jel neko od nadležnih ikada prošao Ulicom Episkopa Visariona? Mislim da je ona kritičnija od svih ulica sa ovog spiska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.