Volonteri Centra Srce danas sa građanima o prevenciji samoubistva

Volonteri Centra Srce će i ove godine obeležiti 10. septembar, Dan prevencije samoubistva javnom akcijom u Novom Sadu, u Gimnazijskoj ulici, kod Gradske biblioteke.
Ovogodišnji slogan kampanje za prevenciju suicida je "Radimo zajedno kako bi se predupredilo samoubistvo".
 
Od 16 do 20 časova volonteri će građane informisati o veličini problema kod nas i načinima na koji suicid može da bude sprečen. Tokom 2017. godine suicid je u Srbiji izvršilo više od hiljadu osoba, što našu zemlju svrstava u zemlje u Evropi koje prednjače po stopi suicida. 
 
Svake godine više od 800.000 ljudi izvrši samoubistvo, a 25 puta više njih to pokuša. Iza tih brojki su lične priče onih koji su, iz puno razloga, preispitivali vrednost sopstvenog života.
 
Svi možemo da učestvujemo u sprečavanju samoubistva, navode u Udruženju. O suicidu, rizičnim faktorima, volontiranju u srcu možete da saznate više u direktnom razgovoru sa volonterima na javnoj akciji. 
  • Poznanik

    09.09.2018 20:21
    @Gradska uprava
    Centar radi od pocetka 90-ih neprestano. Spasili su veliki broj zivota i pomogli nebrojenim ljudima u zivotnim krizama. Koliko dugo postoje, isto toliko dugo rade volonterski u neadekvatnim prostorima, seleci se svakih par godina. Apelujem na Grad Novi Sad da ovom Centru od nacionalnog znacaja (dostupni na isti telefonski broj u celoj Srbiji) obezbedi trajno resenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti