Sve izvesnije da će Ulica Bate Brkića biti produžena do kraja 2019.

Posle višegodišnjeg čekanja, Grad je raspisao tender za izbor firme koja će produžiti Ulicu Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, saznaje 021.rs.
Sve izvesnije da će Ulica Bate Brkića biti produžena do kraja 2019.
Foto: 021.rs

Ovi radovi, koji su procenjeni na više od 310 miliona dinara i finansiraće se pola iz ovogodišnjeg, a pola iz budžeta za 2019. godinu, čekali su do sada zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa i više neuspelih javnih nabavki za dopunu tehničke dokumentacije.

Ulica Bate Brkića će biti produžena za 550 metara ka Futoškom putu, preko Satelita, odnosno nekadašnjeg Tozinovca. Ulica će biti bulevarskog tipa, tj. biće široka oko 40 metara sa po dve kolovozne trake od po tri metara, razdelnim ostrvom i obostranim biciklističkim i pešačkim stazama, kao i parkinzima. Proširiće se i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, sagraditi dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

Prema projektnoj dokumentaciji, u novom delu Bate Brkića biće sagrađena i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda.

Ovi radovi će obuhvatiti i gradnju više stotina metara vodovodne i kanalizacione mreže, kao i postavljanje nove javne rasvete. Pojedina stabla biće posečena, a zelenilo uređeno.

Ukoliko tender uspe može se očekivati da u toku druge polovine 2019. godine Ulica Bate Brkića bude produžena.

  • Ana

    15.09.2018 21:24
    Pa pre 7 dana je pisalo da je tender dobila Bg firma i da za koji dan pocinju radovi...a sada teneder nije dobijen,radovi 2019...kako sada to...
  • Sava

    15.09.2018 09:19
    Nastaviti u istom ritmu
    Jos da rese autocoop
  • /

    14.09.2018 23:21
    /
    nemoj posle da kukate kada vam bude prolazio sabracaj tuda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti