DS: Učenicima pozlilo zbog igrokaza naprednjaka; SNS: Sramna zloupotreba nesrećnog slučaja

Poseta gradonačelnika Miloša Vučevića Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, gde se danas jedna učenica onesvestila, naišla je na osudu Gradskog odbora Demokratske stranke, a potom i na reakciju vladajuće SNS.

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se danas, dok je gradonačelnik obilazio školu, jedna učenica onesvestila, a da je pozlilo još nekolicini đaka. Kako tvrde demokrate, razlog je što je u školu dovedeno na desetine aktivista Srpske napredne stranke, koji su tokom "političkog igrokaza" zagušili ionako mali prostor, pa je deci ponestalo vazduha.

Naprednjaci su s druge strane odgovorili da kampanja opozicije prevazilazi sve granice političkih domena, pokazujući da im je cilj i motiv više nego jasan jer ne biraju sredstva da do istog dođu.

"Velika je stramota za bilo koju političku opciju da nesrećan slučaj maloletnog lica pretvore u trku za političke poene. Gradonačelnik Miloš Vučević prvi je pritekao u pomoć devojčici, ali je to deo ljudskosti koju nosi u sebi, a ne politički trik kako navode pojedini koji verovatno polazeći od sebe smatraju da je ovakav nesretan slučaj pravi momenat za upiranje prstom. Smatramo da nije prihvatljiva ovakva zloupotreba nesretnog slučaja i to maloletnog lica, za promociju bilo koje političke strukture. U danu kada je pijun Vuka Jeremića i Dragana Đilasa napao policiju, izdaje se saopštenje koje ima veoma nisku moralnu vrednost i nikakvu odgovornost prema građanima. Sagledavajući njihov stav i više je nego jasno - oni su ti koji zloupotrebljavaju decu i uvlače ih u svoje bolesne političke spletke", naveo je Gradski odbor Srpske napredne stranke.

Demokrate su prethodno poslali mejl medijima ilustrujući ga fotografijama sa lica mesta.

"Deca su po nalogu izvedena sa nastave i ugurana u salu kako bi aplaudirala gradonačelniku, zajedno sa nastavnicima, direktorima drugih škola i više desetina nepoznatih ljudi za koje se pretpostavlja da su aktivisti Srpske napredne stranke, ali u zagušljivom prostoru, premalom da primi toliki broj ljudi. Deci je ubrzo pozlilo, a najmanje jedna učenica se onesvestila. Postupak gradonačelnika i uprave škole zaslužuje najstrožu osudu čitave javnosti. Njegova poseta nije imala nikakav konkretan povod i upriličena je samo u cilju političke promocije maskirane tobožnjom željom da se javnost obavesti o dosadašnjim ulaganjima lokalne samouprave u obrazovanje. Čitav skup je zamišljen i organizovan kao politički miting u kojem su deca služila kao mizanscen za lošu političku predstavu, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara su izbegnute i teže posledice", tvrde u novosadskom odboru DS.

Navodi se da je DS informacije o današnjim događajima u školi "Jovan Dučić" dobio od nastavnika "koji su bili nemoćni da zaštite svoje učenike od očigledne zloupotrebe u političke svrhe" i dodaje da bi Miloš Vučević trebalo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

U OŠ "Jovan Dučić" uloženo oko 81,5 miliona

Iz Gradske kuće je danas saopšteno da je tokom proteklih pet godina, u cilju poboljšanja uslova za rad u OŠ "Jovan Dučić" iz gradskog budžeta uloženo je oko 81,5 miliona dinara. Miloš Vučević je tokom obilaska prostorija škole naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja.

"U oba objekta ove škole, i u Preradovićevoj ulici i u Malinovoj, uložena su značajna sredstva u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i uslova za rad sa učenicima. Nabavljena je nova oprema, sanirani su krovovi, fasade, kotlarnica, a obezbeđen je i urbani mobilijar, kao i sportski tereni i sadržaji. Na sremskoj strani, u Petrovaradinu, investirali smo u izgradnju sportske hale, a dva miliona evra do sada je uloženo u obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. To je siguran znak da Grad Novi Sad ne doživljava Petrovaradin kao neko predgrađe, već je za nas to ravnopravni deo našeg grada. Nastavićemo da pratimo aktivnosti i potrebe škole "Jovan Dučić", u kojoj je, na opšte zadovoljstvo, ove godine upisano 38 đaka više nego prošle", istakao je gradonačelnik Vučević.

On je rekao da su planovi u oblasti unapređivanja sektora obrazovanja veliki, da je trenutno najveći projekat izgradnja novog objekta muzičke i baletske škole, a da se radi na pospešivanju uslova za rad i u OŠ "Ivo Lola Ribar", OŠ "Veljko Vlahović" u Šangaju, priprema se dokumentacija neophodna za realizaciju radova na proširenju objekta OŠ "Prva vojvođanska brigada", kao i objekta Medicinske škole.

  • I

    17.09.2018 10:27
    onda
    I onda nastavnici i profesori traže povećanje plata, a sprenmi su decu da guraju u ove političke manifetluke. Sve bi ja vas u zatvor zajedno sa gazdama u vlasti.
  • lanmi

    16.09.2018 11:26
    Nisi ti prika ko nijedan politički prika nista uradio i ulozio.Već si nase pare opr'o gde si stigao i njima čukununuke obezbedio,a onda rasporedis pionire oko sebe da malo marketing dosoliš.Utripujete se da ste neko i nesto i nesto za nekog uradili.Paraziti koji na svaki NAŠ ulozen dinar sebi u džep jedan strpate
  • pawlle

    14.09.2018 17:50
    SNS -radijacija sve su unistili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti