Novosadskom pozorištu pripala najvažnija pozorišna nagrada u Mađarskoj

Nagrada Udruženja mađarskih kritičara, najvažnija pozorišta nagrada u Mađarskoj, pripala je "Grobnici za Borisa Davidoviča" Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.
Predstavu je, inspirisan Kišovim delom, režirao Aleksandar Popovski. Dramaturg je bio Erne Verebeš.
 
Primajući nagradu, direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel rekao je da je Novi Sadi kapija Balkana. 
 
"Nekada smo bili najponosniji što Mikloš Horti nije smeo da dođe do Novog Sada, a sada smo ponosni na ovu nagradu", izjavio je Vencel.
 
Novosadsko pozorište je, uz rumunski teatar iz Svetog Đorđa, bilo jedino pozorište van Mađarske koje se ove godine našlo u konkurenciji za ovu nagradu, koja je dodeljena 39. put.
 
Ovo je drugi put da Ujvideki szinhaz dobija ovo prestižno priznanje. Prvi put ju je za glumačko ostvarenje u predstavi "Bank Ban" dobila Silvija Križan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti