Određivanje tumor markera u nedelju u limanskom Domu zdravlja

Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja "Novi Sad" organizuju još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda "Otvorena vrata" koja će se održati u nedelju, 23. septembra.
Određivanje tumor markera u nedelju u limanskom Domu zdravlja
Foto: 021.rs
Ove nedelje određivaće se tumor markeri za prostatu za muškarce preko 50 godina, tumor markeri za jajnike za žene starije od 50 godina i tumor marker debelog creva za žene i muškarce starije od 50 godina. 
 
Krv za te analize vadiće se u laboratoriji Doma zdravlja "Novi Sad", na II spratu ambulante na Limanu IV.
 
Laboratorijske analize će se raditi od 8 do 11 časova. Iz Doma zdravlja "Novi Sad" podsećaju građane koji žele da obave analize da pre toga ne bi trebalo da doručkuju.
 
Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.
 
Iz Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja "Novi Sad" apeluju da se na akciju odazovu oni građani koji ove preglede nisu radlli u prethodnom periodu.
 
Besplatne preventivne preglede u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju organizuje Ministarstvo zdravlja.
  • Zašto

    24.09.2018 11:47
    od
    Zašto od 50 godina, jer niko neće da prizna da je velika većina bolesnih mlađa populacija do 50 godina, obično između 30-45 godina.
  • x

    23.09.2018 11:27
    y
    Da li može neštio da se organizuje , a da ne budete poniženi, da tu bude nekog reda i dostojanstva.U medijima je objavljeno imeđu ostalog da se može uraditi tumor marker jajnika, prostate i debelog creva.Jutros smo dobili informaciju da se opredelimo , za tumor marker prostate ili debelog creva , za muškarce, isto važi i za žene.Ovaj način rada samo je kod građana izazvao gnušanje , a o nekom zadovoljstvu nema govora, puno njih posle sati čekanja je odustalo.Bilo je odvratno, ali to je ponućeno, uzmi ili ostavi!!!!!!!!!
  • Jelena

    22.09.2018 11:12
    Akcija
    Zašto ne bi bile akcije i za one od 20-50 godina? Možda nije učestalo ali ne znači da ne postoji (veći dokaz od slanja sms-ova nam ni ne treba).
    Opšta praksa neće slati na analize ukoliko ne postoji validna sumnja. Ja neću da se borim protiv sistema, ali neću da zbog nemogućnosti prevencije izgubim nešto što sam mogla da sačuvam.

    Drugo, ako već je prvobitno namenjeno onima koji nisu korisnici zo, onda ovu informaciju prosledite CSR, Sigurnim kućama, NVO koje upravo najviše rade sa ljudima bez zo, itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti