VIDEO: Sa novog stajališta za turističke autobuse na bulevar preko zelene površine

Autobus jednog prevoznika juče je, izlazeći sa novopostavljenog stajališta za turističke autobuse preko puta Banovine na Bulevar Mihajla Pupina, prešao preko zelene površine.
VIDEO: Sa novog stajališta za turističke autobuse na bulevar preko zelene površine
Foto: 021.rs
Kako je za 021.rs ispričao jedan od stanara, nije prvi put da se to dešava, te dodaje da autobusi ponekad ulicom idu u rikverc kako bi izašli iz nje. 
 
Stanari ovog dela grada i ranije su tražili od Grada objašnjenje zašto se baš preko puta Banovine postavlja stajalište za turističke autobuse. Kako kažu, u narednom periodu će gradskim organima poslati peticiju u kojoj izražavaju svoje protivljenje ovom rešenju.
 
"Na kraju ispadne da je najmanji problem nedostatak parking mesta. To je jako uzana ulica i lako se zakrči. Kada stanu 3-4 autobusa i putnici izađu, tu ne može čovek ni da prođe do svoje zgrade. Samo je iscrtano da je tu parking za turističke autobuse, ali nedostaju kante za smeće i onda se ruži grad. Smatramo da je ovo neadekvatno rešenje, te da se radi o pojedinačnim interesima", kažu stanari za 021.rs.
 
Stanar koji se obratio Gradskoj upravi za saobraćaj dobio je, podsećamo, odgovor u kojem se navodi da je stajalište za autobuse uvedeno radi lakšeg i bezbednijeg manevrisanja autobusa, jer to nije bilo moguće u uzanim ulicama strogog centra grada.
 
U Upravi su mišljenja da je pozicija stajališta odgovarajuća, pogotovo zbog blizine kulturno-istorijskih spomena i ostalih objekata.
 
Na primedbu da stanari ostaju bez svojih parking mesta, u Upravi za saobraćaj kažu da je u ulici ostalo još 10 mesta za parkiranje, te da će predložiti da se građanima koji imaju adrese stanovanja na toj lokaciji odobri godišnja parking karta koja važi i u delu Bulevara Mihajla Pupina, od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina.
 
  • Rešenjko

    24.09.2018 10:41
    Imam rešenje
    Da sam jedan od komšija, tik ispod površine trave bi "zasadio" velike eksere koji bi im izbušili gume kad prodju tuda:)

    Bi ili bih?
    :)
    Anyways, you get the point.
  • Nsnn

    23.09.2018 22:10
    Pa naravno da tako izlazi kad sile nema da autobus od 12-14m smota na kraju te ulice , pa tu i malo veci auto se pomuci , a da ne pricam ako silazi sa duge pa treba da udje na “novi parking” , lepo je bio parking za njih uz kej na 2/3 mesta , odatle do centra ima 5 min hoda
  • Bn

    23.09.2018 19:33
    Zasto se autobusi ne parkiraju ispred Banovune i ne ostave putnike, tu i ovako ima veeliki parking i uvek je prazan a i imaju prostora da okrenu. Ali neee, smeta "eliti" a ostali narod nek trpi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti