Skupština Vojvodine domaćin zasedanja Skupštine evropskih regija

Skupština Vojvodine će od 25. do 27. septembra biti domaćin velikog međunarodnog skupa, jesenjeg plenarnog zasedanja Skupštine evropskih regija (AER), najveće i najuticajnije mreže regiona u Evropi.
Skupština Vojvodine domaćin zasedanja Skupštine evropskih regija
Foto: 021.rs
Uz učešće više od 150 predstavnika regiona iz 15 evropskih država, u Skupštini APV će tokom trodnevnog zasedanja biti održana zajednička sednica svih učesnika, kao i zasebna plenarna zasedanja svih Komiteta AER-a, radnih tela ove organizacije.  
 
Pored operativnih sastanaka predstavnika i organa ove evropske mreže, biće održan i veliki broj debata, okruglih stolova i radionica posvećenih aktuelnim temama koje se nalaze u fokusu rada AER-a, poput ruralnog razvoja, privredne saradnje regiona, ekologije, programa za mlade, migrantske krize.
 
Skupština evropskih regija (AER), čiji je Vojvodina aktivan član od 2002. godine, ima veliku ulogu u prepoznavanju regiona kao nezaobilaznih aktera u donošenju odluka i daljoj izgradnji Evropske unije.
  • Yip Man

    22.09.2018 21:50
    Dragane na taj način se kradu novci koje Vojvdina dobija kao član malih regija. Taj novac nigde nije uložen u Vojvodinu nego se sa time plaća stranačka parazitska vlast koju predvodi Mirović i kamarila. Odavno bi se Vojvodina ukinula samo da nije tog EU fonda.

    Neka, jednog dana će se sve to naplatiti. Brzo nadam se.
  • Dragan

    22.09.2018 19:38
    Vojvodina je regija, a mi kao drzava Srbija imamo veliku cast da imamo potrpredsednicko mesto u Skupstini evropskih regija.
    Na taj nacin se vrsi predstavljanje nase drzave, lobiranje, privlacenje investicija, sprovodjenje projekata, povecanje turistickih poseta...
  • pajo patak

    22.09.2018 13:43
    pitanjce
    A šta je tu Vojvodina ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti