FOTO: Uređuje se Park prisajedinjenja između dva muzeja

Delimično uređen parkić između dve zgrade Muzeja Vojvodine u Dunavskoj ulici od ponedeljka je ograđen i uređuje se kako bi postao Park prisajedinjenja, saznaje 021.rs.
FOTO: Uređuje se Park prisajedinjenja između dva muzeja
Foto: 021.rs

Park bi trebalo ovako da se nazove jer će biti gotov do otvaranja Muzeja prisajedinjenja Vojvodine 25. novembra, što se poklapa sa obeležavanjem stogodišnjice Velike narodne Skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji, na kojoj je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

U pitanju je površina koja je ranije bila predviđena za garažu, a protiv čega su Novosađani ranije protestovali. Direktor Muzeja Vojvodine Drago Njegovan za 021 kaže da će parkić koji sada postoji opstati i da se biti dodatno uređen.

On je pojasnio da će prostor za istrčavanje pasa će biti malo pomeren i opremljen novom opremom, da će biti uklonjen beton koji je služio kao privremeni parking, da će staze i deo platoa biti behatonirani, dok će zelene površine biti povećane i biće zasađeno dodatno drveće. Njegovan za 021 navodi da će prostor gde se sad parkiraju automobili ubuduće služiti za održavanje kulturnih dešavanja, mada će i dalje preko tih behaton staza moći da prođu vozila za potrebe muzeja ili hitnih službi. 

Na predlog Muzeja Vojvodine, park će za 38,2 miliona dinara sa PDV-om finansirati pokrajinska vlast preko Uprave za kapitalna ulaganja, a urediće ga grupa ponuđača u sastavu "Arhikom" iz Novog Sada i "VD Jugokop - Podrinje" iz Šapca, koja se jedina javila na tender. Nadzor radova će obaviti AG UNS Arhitektonsko-građevinski institut iz Novog Sada za 636.000 dinara sa PDV-om.

Park bi trebalo da bude gotov za 45 dana.

  • Darijan

    27.09.2018 15:39
    Prelepo će biti...Srpska Atina će za par godina biti metropola.
  • Nedjo

    27.09.2018 00:04
    @Комша
    Komso, Vojvodina bila 1000 godina Madjarska a 100 godina nasa. Sta ces reci kad Albanci u Tirani naprave park prisajedinjenja? Jel to drugacije ili isto kao ovo?
  • Rea

    26.09.2018 22:42
    Park je noću bio veoma mračan i nije bilo prijatno njime zimi setati niti izvesti psa. Iskreno se nadam da to pomeranje parkića za pse ne znaci smanjenje istog i da cemo sto pre imati adekvatnu površinu koja će malo više biti održavana nego sto je bilo do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.