Počelo zasedanje Skupštine evropskih regija u Novom Sadu

U Skupštini Vojvodine danas je otvoreno Jesenje plenarno zasedanje Skupštine evropskih regija (AER), najveće i najuticajnije mreže regiona u Evropi, uz učešće više od 150 predstavnika regiona iz 15 evropskih država.
Počelo zasedanje Skupštine evropskih regija u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Obraćajući se učesnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da međuregionalna saradnja ima važnu ulogu u kreiranju bolje zajedničke budućnosti.
 
"Brojnost i snaga ove mreže sa jedne strane govore o izuzetnoj važnosti regionalog povezivanja, a sa druge omogućava svim članicama da, kroz interakciju, dođu do još boljih i efikasnijih praktičnih rešenja", rekao je Mirović.
 
Prema njegovim rečima, za Vojvodinu je veoma značajno što je aktivan član ove organizacije i što je učesnik procesa koji, kako je ocenio, kreiraju pravce evropske regionalne politike.
 
"Vojvodina sarađuje, u različitim formalnim modalitetima, sa preko 20 regija u celom svetu i to je put kojim ćemo nastaviti da idemo i u budućnosti", naveo je Mirović i izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Novi Sad biti domaćin i Letnjeg zasedanja AER-a naredne godine.
 
Podsećajući da je Vojvodina član AER-a od 2002, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je ovaj skup velika šansa i prilika da predstavnici regiona iz 15 evropskih zemalja na najbolji način upoznaju Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.
 
Potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik Skupštine evropskih regija, istakao je da je veomo značajno što se u okviru zasedanja održava prvi put i Regionalni poslovni forum, koji, kako je ocenio, predstavlja dobar osnov za uspostavljanje konkretne saradnje i definisanje instrumenata za privlačenje novih regiona.
  • hm

    25.09.2018 20:49
    no coment
    nemam reci
  • V

    25.09.2018 19:40
    tzv. regija
    Vojvodina je među svim tim evropskim regijama verovatno jedini slučaj protivustavno oduzete suštinske autonomije, gde je autonomija samo na papiru i potpuno obesmišljena svođenjem na puku administraciju koja ne služi ničemu.

    Vojvodina ne samo da ne može ništa sama o sebi da odluči, nego je npr. ni na Google maps nema, za razliku od svih regija u ostalim evropskim i susednim zemljama koje su uredno ucrtane - vojvođanske granice ka užoj Srbiji nema. A i što da je bude kad i u realnosti kao da je nema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti