"Oktoberfest" na Novosadskom sajmu - stižu Psihomodo Pop, Hladno pivo, Love Hunters

"Novosadski Oktoberfest", treći po redu, održaće se 19. i 20. oktobra u Master hali Novosadskog sajma.
"Oktoberfest" na Novosadskom sajmu - stižu Psihomodo Pop, Hladno pivo, Love Hunters
Foto: 021.rs
Sve je spremno za treću po redu manifestaciju u kojoj Novosađani i gosti mogu da uživaju u mnogobrojnim vrstama piva, ali i u dobroj hrani i muzici. Tako će se Bavarska za vikend, 19. i 20. oktobra, na kratko preseliti u Novi Sad. 
 
Tokom dva dana "Novosadskog Oktoberfesta" posetioci će imati priliku da čuju Psihomodo pop sa popularnim frontmenom Davorom Gobcem, koji se nakon dugo godina vraćaju u Novi Sad. Ovog puta bina je izmeštena u odnosu na prethodna dva izdanja "Oktoberfesta", pa organizatori obećavaju bolji zvuk popularnih izvođača kao što su Hladno pivo, Orthodox Celts, Love Hunters, Zbogom Brus Li, Zvonko Bogdan, Dejan Petrović Big Band i drugi.
 
Organizator događaja i direktor "Color Press Grupe" Robert Čoban rekao je da je "Novosadski Oktoberfest" od prošle godine ušao među 10 najposećenijih manifestacija ovog tipa u svetu. Prvi je naravno Minhen, u kom je cela priča počela davne 1810. godine.
 
"Mislim da je to veliki uspeh, jer svi ovi festivali već traju, u Minhenu je od 1810. godine, a većina ovih koji su među najposećenijima su od osamdesetih godina dvadesetog veka. Veliki uspeh je da se u Novom Sadu poklopila i ljubav njegovih građana prema pivu i vrsti muzike koju mi selektujemo. Ono na šta smo najponosniji je to da na oba festivala nismo imali nijednu intervenciju policije ni hitne pomoći i gotovo nijednu slomljenu kriglu. Ljudi koji dolaze na 'Oktoberfest' su željni jedne kulturne i pristojne zabave i mislimo da je to jako važno, naročito u ovim vremenima u kojima živimo danas", poručio je Čoban.
 

 
 
Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković dodao je da su se veoma brzo razumeli sa organizatorima da ova manifestacija može da bude od šireg značaja za turizam Novog Sada, te da su velika tradicija ispijanja piva i "austrougarski šmek koji još uvek postoji u Vojvodini", uspešno objedinjeni. On je veruje da će ovo biti najbolji "Oktoberfest" do sada, te da će posetioci imati priliku da probaju piva raznih proizvođača, ali i da prisustvuju premijeri novog piva.
 
Frontmen Orthodox Celtsa, benda koji je uz Oktoberfest od početaka, Aca Seltik, pokušaće sa članovima sastava ove godine da "raznesu halu". 
 
"Kad god me pitaju koji je vaš koncert najbolji u karijeri, ja uvek kažem sledeći. Tako da će ovaj definitivno biti najbolji do sada. Uvek je postojala specifična veza između novosadske publike i Orthodox Celtsa, a mislim da smo možda i više puta svirali u Novom Sadu nego u Beogradu, matičnom gradu. Kad god sviramo u Novom Sadu to preraste u spektakl svoje vrste. Probaćemo da raznesemo halu, ne u bukvalnom smislu, treba svirati i sledeće godine (smeh). Ono što bih podvukao je to da je ovo jedan od retkih festivala koji je uspeo da čuje ono što imaju da kažu i muzičari i publika. To što je pomerena bina i što je orijentisana drugačije je jedan ozbiljan korak za one koji će uživati u zvuku, jer pretpostavljam da će biti neuporedivo bolje nego prethodnih godina", poručio je Aca Seltik.
 
  
 
Osim rokerskog zvuka, "pesama ravnice" Zvonka Bogdana, trubača Dejana Petrovića, publika će oba dana moći da čuje i pravi "zvuk sa Alpa". Branko Veselinović iz Društva Slovenaca Kredarice obećava da će pokušati da prenesu zvuke sa Alpa i iz Minhena, te da će posetioci moći da čuju originalnu valcer i polku, što je u ovim krajevima nekada bila tradicija.
 
Čitava manifestacija doprinela je i turističkoj ponudi Novog Sada. Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević kazao je da je ideja Grada bila da produži turističku sezonu, te da ima događaje i u septembru, oktobru, novembru i decembru, čemu doprinosi "Oktoberfest".
 
"Prateći statistiku u poslednje tri godine vidimo da se broj turista i broj noćenja od septembra do decembra povećao i skoro se izjednačava sa brojem u maju i junu koji su bili udarni. To pokazuje da smo bili u pravu i da smo na dobrom putu da imamo turističku godinu, a ne turističku sezonu. Naša procena je da ove godine po prvi put u Novom Sadu možemo da očekujemo oko 400.000 noćenja, što je fantastičan podatak", naveo je Radojević.
 
Prošle godine Oktoberfest je posetilo više od 15.000 ljudi, popilo se više od 35.000 litara piva, a pojedeno je oko 5.800 kobasica. Karte za ovaj događaj su već u prodaji, a više informacija možete da pogledate OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti