FOTO: Smetlišta na Detelinari, čak i dušek bacili na ulicu

Tokom radova na Detelinari, u Janka Čmelika i okolnim ulicama, došlo je do stvaranja nekoliko divljih deponija.
Nesavesni građani počeli su da odlažu smeće oko prepunih kontejnera i mimo njih, a pristup kamiona "Čistoće" otežan je zbog raskopanih i zatvorenih ulica.
 
 
Stanari Detelinare požalili su se našoj redakciji da ne mogu ni da priđu kontejnerima od smeća sa strane, a ukoliko se smeće ne ukloni i ne prestane odlaganje oko kontejnera i na ulicama, biće otežan i prolazak trotoarom. 
 
"Pored jednog od najvećih vrtića i pored škole ljudi samo bacaju okolo smeće", navodi Novosađanka J. N. koja nam se javila.
 
 
Kako za 021 navode u "Čistoći", ovaj problem u zoni gradilišta postoji zbog nepoštovanja elementarne kulture kolektivnog stanovanja. 
 
"Da bi građani imali gde da odlažu smeće, postavili smo kontejnere u neposrednoj blizini gradilišta, gde naši kamioni mogu da priđu. Otpad sa jedne od pomenutih lokacija je pokupljen, dok je prilaz drugoj lokaciji jutros omogućen te će i ta deponija biti uklonjena u toku današnjeg dana", poručuju iz "Čistoće" za naš portal.
 
Preduzeće apeluje na Novosađane da ne bacaju smeće u zonama gradilišta, već u najbližu alternativnu posudu koja je uvek postavljena u blizini.
 
  • /

    12.10.2018 13:05
    @/ - veoma žalim što ste mi sunarodnik.
  • /

    12.10.2018 08:04
    /
    G
    obrazovan si dovoljno pa mozes isto siriti na svoje sunarodnike kako se ne bi stalno za.ebavali na isti nacin

  • G

    11.10.2018 22:03
    @nadak@gmail.com - ćerkin komšija gde je ranije živela je bio taj "starosedeoc" koji je redovno ostavljao đubre u hodniku zgrade ili ispred glavnog ulaza. Pre nego se ponovo date u lepljenje etiketa i stereotipa, preporučio bih vam da se obrazujete - u ovoj državi takvoj kakva je škola je još uvek besplatna i ne postoje naoružani stražari da vas od toga odvrate, eventualnu prepreku predstavlja ako ste sami netalentovani, neinteligentni i kratko rečeno glupi, ali za to ste sami krivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti