Uređen Kamenički park, obezbeđena sredstva za dalju obnovu

Kamenički park je posle višemesečne obnove dobio novi urbani mobilijar, pešačke staze, javnu rasvetu, kao i dečje igralište.
Sanirana je postojeća glavna pešačka staza, koja datira od vremena nastanka parka. Odabrani beton podseća na rizlu, uklapajući se na taj način u izgled parkovskih staza sa tucanikom, a mnogo je postojaniji i dugotrajniji je od tucanika. 
 
Izgrađena je i nova pešačka staza preko postojeće, koja ide paralelno sa Dunavom. Ukupna površina saniranih staza iznosi 6.238 kvadratnih metara.
 
Duž saniranih staza u Kameničkom parku je postavljeno 58 solarnih panela i 44 led svetiljke, kao i linearno podno osvetljenje sa ukupno 197 LED svetiljki. Park je dobio 49 klupa, 12 parkovskih stolova, 28 korpi za otpatke. Postavljena je i zaštitna ograda oko jezera u parku, a za najmlađe posetioce postavljeno je dečje igralište kao potpuno novi sadržaj. U okviru sprovedenih radova uređen je i vidikovac, veštački nasut breg ispod donje staze, a igrađeni su stepenište i ograda, dok je terasa posuta tucanikom.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da najveći i najstariji park nije bio u fokusu prethodnih decenija, ali da se sada to ispravlja i da ga čine daleko atraktivnijim za posetioce.
 
"Ovo je tek prva faza obnove, a već je obezbeđen novac za drugu fazu, i uskoro će biti raspisana javna nabavka. Do sada smo u ovaj posao uložili 70 miliona dinara, a kreće i nova investicija takođe od 70 miliona dinara. Završili smo i projekat izgradnje novog parka između Novog naselja i Detelinare, sledi javna nabavka, a pozvaćemo Novosađane da predlože ime za novi park koji naš grad dobija posle trideset-četrdeset godina", rekao je Vučević.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je obnova parka postignuta "zahvaljujući najboljoj saradnji Pokrajine i Grada u poslednjih petnaest godina", navodeći da veliki izazovi tek predstoje kada je reč o zajedničkim ulaganjima, kao što su izgradnja novog mosta na Dunavu, prečistača otpadnih voda, ali i rešavanje pitanja Regionalne deponije.
  • jovicA

    13.10.2018 20:32
    Nesolarni paneli
    Ha, ha, ha. Ladno su stavili solarne panele U SRED "šume" :D
    Prosto je neverovatno koliko nas i ova i sve vlasti u prethodnih 30-ak godina bezobrazno i otvoreno pljačkaju: grade most blizanac pored postojećeg mosta, po većoj ceni nego što bi koštao jedan nov adekvatan most, grade tržni centar između dva tržna centra, ruše porodične kuće i na njihovo mesto zidaju stamben komplekse sa 10 puta više stanovnika...
    A sad ovo: solarni paneli u krošnji drveća, gde jedva da ima sunca. Bitno da se krade.
  • Дејан

    12.10.2018 12:35
    Парк на Новом Насељу
    Није у питању парк између Нове Детелинаре и Новог Насеља, него парк на Новом Насељу. Ако се погледају урбанистички планови, јасно се види да је између парка и Н. Детелинаре планирана прво улица па онда вероватно зграде које излазе на булевар. Тако да и градоначелник погрешно описује парк. Права је штета што није планиран већи простор и да тај парк иде стварно до булевара Европе и буде стварно између Н. Детелинаре и Н. Насеља.
    Иницијативу ѕа сређивање Каменичког парка поздрављам.
  • Само питај

    12.10.2018 12:22
    Бициклистичка
    @само питам

    Људи пишу ДА ТРЕБА НАПРАВИТИ бициклистичку, што је факат, а онда када саобраћај за бициклисте буде безбедан треба га и дозволити. Иначе, преко Моста слободе, свакодневно пређе стотињак бициклиста и тако је од дана када је направљен.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti