"Dosta je bilo" traži da radna grupa ispita propali posao sa Litvancima za "Stan"

Odbornici pokreta "Dosta je bilo" u Skuštini grada tražiće formiranje posebnog radnog tela koje će analizirati odluku čelnika da se za JKP "Stan" traži javno-privatno partnerstvo, a nakon što je propao posao sa litvanskom firmom "Busto Valda UAB".
"Dosta je bilo" traži da radna grupa ispita propali posao sa Litvancima za "Stan"
Foto: 021.rs
U ovom opozicionom pokretu smatraju da Novosađani imaju pravo da znaju sve okolnosti ovog propalog posla, ali i pozadinu neuspeha preduzeća, naročito ako će se uskoro tražiti novi partner za "Stan".
 
Odbornik Skupštine grada Relja Aleksić kaže za 021 da nijedna činjenica u vezi sa ovim propalim poslom nije poznata, kako ostatku odbornika, tako ni Novosađanima - jedino što se zna jeste da je još 2016. godine rečeno da će "Stan" ići u stečaj ako se ne sklopi javno-privatno partnerstvo.
 
"To se nije dogodilo i sad celu situaciju guraju pod tepih, prave se da se ništa nije desilo, iako je reč o imovini grada i velike pare su u pitanju. U radnoj grupi bi trebalo da budu i predstavnici vlasti i opozicije, kako bismo bili sigurni da će sve činjenice isplivati i da ćemo saznati kakvim likovima je vlast pokušala da preda posao. Već smo jednom pokušali da predložimo da se ovo pitanje nađe na dnevnom redu Skupštine grada, ali su odbili jer o tome ne žele da pričaju", smatra Aleksić.
 
On dodaje da će novo odbijanje ovog predloga odborničke grupe DJB biti samo pokazatelj da je priča o dodeli posla veoma sumnjiva. 
 
Radna grupa bi, prema predlogu DJB, imala tri meseca da obavi istragu i dostavi sve informacije Skupštini grada u vidu izveštaja. Radna grupa bi imala 10 članova, po jednog iz svake odborničke grupe.
 
Podsetimo, gradonačelnik Miloš Vučević najavio je krajem avgusta da će se tražiti novi partner za ovo preduzeće, nakon što litvanska grupa nije ni u dodatnim rokovima uplatila osnivački ulog u iznosu od 164 miliona dinara. On nije precizirao kada će tender uslediti. Namera Grada je, kako navodi Vučević, da u novom postupku "Stan" učini atraktivnijim da bi se javilo više ponuđača.
 
Podsetimo, Grad je raskinuo ugovor sa litvanskom kompanijom "Busto Valda UAB", jer ni u dodatnom roku nije uplatila 164 miliona dinara za osnivački ulog za novo preduzeće i time je prekršila ugovor iz juna. Litvanska firma bila je jedini ponuđač, a odabrana je u pregovaračkom postupku, pošto je prvobitni tender poništen jer ta kompanija nije imala ispravnu dokumentaciju.
 
  • NS

    16.10.2018 09:42
    @Sluzbenik
    A,još Revnosniji građanin!
    Jeeeee,Bote!
    Pa znase koje biran i Plačen da "Misli" !
    Ko prima Platu za to!
  • kleopatra

    16.10.2018 09:07
    kleopatra
    pobegao Litvanacl
    kada je video sa kim ima posla
  • dijasporac

    15.10.2018 22:06
    Koji bre Stan, em su im cene bile prenaduvane u odnosu na realne ( proverili mi u Skupstini stanara i na izolaciji krova i na popravci lifta i na zajednickim vodovodnim instalacijama) em su bili neazurni do bola (cekas ih po 2-3 nedelje dok im tehnicari ne izadju na teren da utvrde sta ima po prrijavi kvara), em naplacuju odzacarinu na dimnjake koje ni nemamo na zgradi... mislim, zasto bi mi kao gradjani bili prinudjeni da placamo neke lenstine i prekobrojne partijske kadrove zato sto su oni bili monopolisti na trzistu? Daleko im lepa neradnicka kuca.

    Neki ljudi zaposleni u toj firmi ce ostati bez egzistencije? Pa zao mi je raznorazni jarani, sto bih ja iz svog dzepa finansirao neciji lagodan rad u javnom preduzecu koje nije neophodno za funkcionisanje grada.

    Zatvoriti, rasprodati imovinu, pustiti Skupstine stanara da sami brinu o odrzavanju zgrada i grad ce imati znatno manje rashoda... ehh da, ne moze, jer gde uposliti partijsko clanstvo, gde uvaljivati gradjevinski i liftadzijski materijal od uvoznih firmi gardskih celnika, gde se ugradjivati % na izvedene radove... Stan mora opstati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti