Različite zone naplate stvaraju probleme sa parkiranjem na Bulevaru oslobođenja

Brojni građani koji žive na Bulevaru oslobođenja, od 1. oktobra kada je uvedena nova zona naplate u bloku oko ulice Branimira Ćosića, našli su se u situaciji da ne mogu da se parkiraju iza svoje zgrade, iako imaju godišnje stanarske parking karte.
Različite zone naplate stvaraju probleme sa parkiranjem na Bulevaru oslobođenja
Foto: 021.rs

Problem je nastao jer se deo Bulevara oslobođenja vodi kao zona 2 stanarskih karti, a novouvedena parkirališta pod naplatom u Turgenjevoj, Branimira Ćosića, Mičurinovoj i ostalim ulicama odmah iza zgrada na Bulevaru oslobođenja, spadaju u zonu 7.

Pojedini građani smatraju da su oštećeni jer su do pre nekoliko nedelja pojedina parking mesta bila besplatna, a druga su mogla da se koriste sa stanarskom kartom, dok sada mesta ima samo na Bulevaru, a u zaleđu ih čekaju kazne jer nemaju parking karte.

U "Parking servisu" za 021.rs su navode da građani mogu preko Skupštine stanara da zatraže da im se zgrada iz zone 2 prebaci u zonu 7, što su mnogi, između ostalih i oni sa desne strane Bulevara oslobođenja gledano od Železničke stanice, već i uradili.

O tome što su sada parkinzi čudno podeljeni između zone 2 i zone 7, u ovom preduzeću objašnjavaju da je to posledica postepenog uvođenja zona, jer je zona 2 nastala pre deset godina i obuhvatila je deo Bulevara, Slovačku ulicu i deo Novosadskog sajma. Kako su pojasnili za 021.rs, moguće je da će biti revidirana sadašnja podela zona, ali se time bavi Uprava za saobraćaj, tako da bi građani trebalo da se obrate tom gradskom preduzeću da uradi analize i predloži promenu odluke o zonama.

  • Aleksandar Gavranov

    19.10.2018 08:07
    Pljacka
    Drzava i sam grad Novi Sad visr nemaju odakle da uzimaju narodu pare pa su se okomili na gradjane. Sve jw to glupost vezano za parking i naplate, i tih 130 dinara je mnogo jer samom kupovinom stana trebalo bi da imate i svoje parking mesto kao sto su pojedini investitori uradili. Kupis stan, auto, placas porez na sve pa jos i parking. Ali ovo je drzava Srbija u kojoj se sve sme.
  • Nenad

    17.10.2018 23:14
    Zasto gradjani?
    Zasto gradjani da se obracaju gradskim sluzbama? Parking servis i sve ostale gradske sluzbe se zovu sluzbe jer sluze gradjanima. Gradjani su se zalili P.S., molim lepo, neka sada sluzbe izmedju sebe resavaju problem a ne gradjani da trce od saltera do saltera.
  • ŽIKA

    17.10.2018 11:34
    ČIJI JE NAS PARKING
    U B.Ćosića stanujem od 1992. da bi se uselio u novi stan doplatio sam Neimaru tada 5000 DM tobože za uređenje parkinga, prilaza, kontejnera i satelitsku antenu,Parking i prilaz smo dobili u vreme M.Mirčića koji nam je tada bio komsija i predsednik SG NS, Godinama nismo imali parking mesta jer su ga zauzimali i pijacari sa Futoške po ceo dan.
    Sad smo kupili stanarske karte, dakle ponovo plaćamo parking koji smo platili pre 25 godina.Za sada nema guzve, ali videcemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti