TC "Promenada" i dalje bez potrebne dokumentacije za gradnju objekta

Gradnja Tržnog centra "Promenada" kraj Spensa odvija se bez zastoja iako su ostali bez dozvole za ispumpavanje podzmenih voda na gradilištu.
TC "Promenada" i dalje bez potrebne dokumentacije za gradnju objekta
Foto: 021.rs

Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE piše da je izvođač radova, firma "PAB Company" gradnju nastavila uprkos činjenici da nema potrebnu dokumentaciju kako bi se ceo posao završio do zacrtanog datuma, odnosno do 15. novembra.

Da se bez dozvole ne sme graditi potvrđuju u Odeljenju za objedinjenu proceduru Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, ali na pitanje kako je onda moguće da je najveće gradilište u Novom Sadu aktivno i bez nje, nemaju odgovor. - To mora građevinska inspekcija da prati, to je njihov posao - poručuju za VOICE u gradskoj upravi i dodaju da se dozvola ne može izdavati naknadno, u toku radova.

Glavna inženjerka Vodovoda Ikonija Karadžić objašnjava da do produženja dozvole može da dođe samo ukoliko se radi o nekoj sanaciji. - Ako bi oni sad uveli nekog izvođača da radi saniranje temelja, onda bismo mi tom izvođaču radova mogli da produžimo dozvolu na mesec dana, dok traje sanacija - kaže ona i dodaje da do sada takav zahtev Vodovod nije primio.

VOICE podseća da je   Promenadi oduzeta dozvola za ispumpavanje podzemnih voda tokom radova, kao i da je investitoru firmi "Nepi Rockcastle" koja je zahtevala i dozvolu za ispumpavanje u toku eksploatacije objekta, to jest, tokom njegove upotrebe, iz Vodovoda takođe stigao negativan odgovor, uz obrazloženje da se "nigde u svetu  podzemne vode ne ispuštaju konstantno u kanalizaciju".  

Prema informacijama do kojih je došao VOICE, inspekcijski nadzor na gradilištu Promenade i dalje traje. - Mi smo jasno i glasno izvođačima rekli, pre izmene građevinske dozvole, da kod nas ne mogu ispuštati podzemnu vodu - napominje Karadžić i dodaje da inspekcija treba da preduzme korake koji su u njenoj nadležnosti.

O problemu sa podzemnim vodama koji se dogodio tokom radova na gradnji novog tržnog centra čitajte OVDE, u ranije objavljenoj priči portala 021.

  • Mislim

    20.10.2018 23:09
    Placen tekst i vrlo nemusto i nestrucno napisan... a sa druge strane smeani su i komentatori koji se boje uticaja podzemnih voda, kao da te vode do sad nisu postojale, sta bi bilo da je investitor stavio bolju hodroizolaciju? On tada ne bi video i ne bi mu smetale vode samo bi nastavile da kruze po limanu kao i do sada... prema tome - niko Vam nece dodatno unistiti Liman u odnosu na vec uradjeno za sve ove decenije... a kako ste ranije znali da uredjujete prostore videlo se po stanju tih teniskih terena i nakaradnih luna parkova koji su na tu povrsinu dolazili iz kartonskih naselja iz okoline Peste i Beca... e sad kad je neko resio da izvadi pare i i da to na nesto lici (blize Pesti i Becu) sad Vam to ne odgovara...
  • ALAL VERA

    18.10.2018 17:11
    HALO BRE,MENE JURE JER MI
    Kablje u Kupatilu i curka Kotlić!Jr je Skupa Vod!
    A,Oni iskopali Bunar uz Pomoć Grada i šibaju
    KUBIKE VODE U DUNAV!!!!!HLO,VEZA S,MOZGOM!
    IMA LI TE!!!!
  • NS67

    18.10.2018 16:13
    PA,DASU SE DRŽALI ONOG ŠTO
    PIŠE na TABLI!
    Nebi se ova Katastrofa ni Desila!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti