Studio M biće pretvoren u muzej

Po završetku izgradnje zgrade RTV na Mišeluku, Studio M postaće muzej, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Studio M biće pretvoren u muzej
Foto: 021.rs

Planirano je da arhiva muzike, filma i stripa bude digitalizovana i čuvana na jednom mestu. 

U budući muzej biće pohranjen i istorijat tamburaške muzike, kao i vojvođanskog stripa. 

U budući muzej biće pohranjen i istorijat tamburaške muzike, kao i vojvođanskog stripa. Mirović.
 
On je podsetio da je samo nekadašnja "Neoplanta" iznedrila 1.300 filmova, a gotovo kompletna jugoslovenska rok scena prošla je kroz Studio M, pa je sačuvan i veliki broj fotografija i audio-snimaka iz tog perioda.
 
"Želimo da u postojećoj zgradi Radio Novog Sada i Studija M sačuvamo baštinu. Studio M će nastaviti da traje, a sve ove forme imaće nove sadržaje sa svakodnevnim kulturnim aktivnostima", naveo je Mirović.
  • Joca

    16.01.2021 14:48
    Muzej #2
    Ista prica se plasira i za stampariju FORUM,da ce je prseliti i pretvoriti zgradu u Muzej štamparstva, alooo zgrada od 4 sprata u muzej????.... aloooo zgrada je na extra lokaciji (kod Izvrsnog veca) i renovirana je skroz prosle godine od donacija Madjarske vlade i sad se neko nameracio da stavi šapu na to pod izgovorom muzeja
  • Alekss

    04.01.2021 22:14
    Ne znam da li ste svesni da
    Novi Sad osim Fabrike, koja pitanje je kakva ce biti i kog kapaciteta nakon renoviranja,nema koncertni prostor koji moze da primi pre 300 ljudi u publici. Koncerti autorske rock/pop muzike se odvijaju po skvotovima i klubovima koji su u privatnom vlasnistvu ili kada se samoorganizuje omladina pa zakupi neki lokal i pravi kulturne sadrzaje (Dom B-612). Grad kao da namerno gusi mlade, necu da pricam i o tome kako summer, winter festovi u centru i strandu sluze za pranje para a autorski bendovi sviraju za dzabe jer kao nema se para a vrlo dobro znamo da kad se pisu projekti izdvojene su pare za sve koji ucestvuju u realizaciji projekta.
  • Daniela

    09.11.2019 20:20
    Zivela ne- kultura
    Ovaj je ionako postao grad NE- kulture,pa sta falijos jednom ekseru u njegov sanduk?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti