Vučević: Očekujemo prve pacijente na Novosadskom sajmu sutra, razmišljamo o Spensu, Slanoj bari

Za očekivati je da od ponedeljka počne zbrinjavanje prvih pacijenata obolelih od virusa korona u Hali 1 Novosadskog sajma, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Vučević: Očekujemo prve pacijente na Novosadskom sajmu sutra, razmišljamo o Spensu, Slanoj bari
Foto: 021.rs
Po njegovim rečima, realno je da na Novosadskom sajmu sutra budu zbrinuti prvi pacijenti oboleli od virusa korona, ali to zavisi od rezultata njihovih testova i njihove kliničke slike.
 
"To je jedan realni scenario. To su pacijenti koji imaju lakše simptome. Sledeća opcija, ako dođe do toga da to bude potrebno, nadamo se da neće, ali o tome svakako vodimo računa, bio bi Spens. Pregledali smo ostale hale na Sajmu i teško da bismo tu mogli da nađemo adekvatan prostor, tako da bi sledeća opcija bio Spens. Ako krene nepovoljniji razvoj bolesti, da imamo veći broj zaraženih, onda moramo da razmišljamo o sportskim salama. Osim Spensa, imamo hale u Futogu, na Slanoj bari, Petrovaradinu, ali onda već govorimo o veoma nepovoljnom scenariju", poručio je Vučević za Prvu televiziju. 
 
Vučević je još jednom apelovao na građane da ostanu u svojim domovima. Po njegovom mišljenju, ubedljivo najveći broj Novosađana je disciplinovan i poštuje odluke državnih organa u vezi sa borbom protiv širenja virusa korona. 
 
Hala 1 Novosadskog sajma potpuno je opremljena za zbrinjavanje pacijenata još pre nekoliko dana. Sajamski prostor pretvoren je u privremenu bolnicu za 1.000 pacijenata obolelih od virusa korona.
  • stevica

    07.04.2020 19:50
    Iznenadjenje
    Ne bi me previse iznenadilo da nam jos i naplate ulaznice na sajam. Za grupe ide popust.
  • NS**

    06.04.2020 11:25
    A na BG sajmu žurke i uključivanje uživo! stid i sram vas bilo šta radite građanima!
  • Novosadjanka

    06.04.2020 10:36
    Zašto
    Pa šta se ovde ljudi dešava? Znamo šta se dešava preko Save i Dunava,informacije o stanju kod nas kriju kao zmija noge.Vojvodjanski dnevnik ima kalimera i briga ih!!!!Gde su informacije o Novom Sadu? Gde su sredstva za dezinfekciju koje proizvodi naš Vodovod koja se dele svuda osim u Novom Sadu? Gde je taj alkohol,maske i rukavice a da nije najmanji broj? Šta sa onima koji rade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti