Vučević ponovo izabran za gradonačelnika, koalicija oko SNS imenovala nove-stare funkcionere

Odbornici u Skupštini grada glasali su danas za imenovanje nove-stare vlasti, jer je većina dosadašnjih funkcionera, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, ostala na nekom od položaja u lokalnoj vlasti.
Vučević ponovo izabran za gradonačelnika, koalicija oko SNS imenovala nove-stare funkcionere
Foto: 021.rs
Prošlo je tri meseca od lokalnih izbora i mesec dana od konstituisanja Skupštine grada. Period je obeležila tišina i skrivanje informacije o tome ko bi mogao da bude naredni gradonačelnik Novog Sada. 
 
Tek dan pred sednicu, Srpska napredna stranka saopštila je da je njihov kandidat za gradonačelnika Miloš Vučević, koji je na ovoj funkciji već punih osam godina. Nakon što je ponovo izabran, Vučević je postao prvi gradonačelnik koji je stupio u treći mandat, a i SNS je takođe postala prva stranka sa tri uzastopna mandata u vlasti Novog Sada.
 
Novi-stari članovi Gradskog veća su kadrovi SNS-a i to Dalibor Rožić za kulturu, Ognjen Cvjetićanin za sport i omladinu, Mira Radenović za urbanizam i ekologiju, kao i Aleksandar Kravić iz LSV, koji ostaje član zadužen za saobraćaj, dok Milorad Radojević iz SPS-a ostaje u resoru privrede. 
 
  
 
Milan Đurić, koji se spominjao kao Vučevićev naslednik, trebalo bi da postane zamenik gradonačelnika, dok je na njegovo mesto u Gradskom veću za upravu i propise došao Milovan Amidžić, dosadašnji direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća. 
 
Gradsko veće je dobilo nove članove iz SNS-a i to su dosadašnja pomoćnica Vučevića za finansije Adrijana Mesarović, koja će sada voditi resor za budžet i finansije u Veću, a za zdravstvo je imenovan Dragan Stajić, javnosti poznat kao nekadašni upravnik Novosadskog porodilišta.
 
Svoje funkcije u Gradskom veću dobile su i Branka Bežanov iz POKS-a, koja će biti zadužena za resor socijalne zaštite i brige o porodici i deci, te Dina Vučinić iz SNS, koja će biti zadužena za obrazovanje. Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić biće od sada zadužen za komunalne poslove u gradu.
 
  
 
Nova zamenica predsednice Skupštine grada je Kristina Karaić iz SPAS-a, čime je ozvaničena koalicija naprednjaka sa strankom Aleksandra Šapića koja u Novom Sadu ima tri odbornika. Zanimljivo je da je njeno imenovanje podržalo samo 48 odbornika iz odborničke grupe SNS-a, ali ne i iz njene stranke.
 
Ona je prema zvaničnoj biografiji rođena 1993. godine u Boru gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega upisuje Pravni fakultet u Beogradu, a potom prelazi na Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, gde i danas studira. Navodi se da radi kao novinarka na jednom portalu, kao i da je stručna saradnica za marketing mreže lokalnih informativnih portala, te da je savetnica za odnose sa javnošću, a članica je i medijske službe SPAS-a.
 
Danilo Durutović je podneo ostavku na mesto zamenika sekretara Skupštine grada, iako je na to mesto ponovo imenovan pre mesec dana. Umesto njega ovaj posao će obavljati Ana Lekić iz SNS-a. U pitanju je pravnica iz Bečeja, koja je proteklih godina radila u službama lokalne vlasti u Novom Sadu.
 
  
 
Za v. d. direktora JKP "Stan" imenovan je Dragan Milošević, za koga se navodi samo da je magistar fizičkih nauka iz Sremske Kamenice bez drugih podataka, dok dosadašnji direktor Ivan Radojičić (SNS) odlazi na mesto v. d. direktora GSP-a.
 
Sandra Trifunović Stojanović iz LSV zamenila je stranačkog kolegu Branislava Bogoroškog u skupštini, nakon što je podneo ostavku.
 
Dodajmo da u novom sazivu skupštine, zbog bojkota većeg dela opozicije, koalicija oko SNS ima ubedljivu većinu sa 72 od ukupno 78 odbornika. Ovu koaliciju čine odborničke grupe SNS-a sa 48 odbornika, SPS-JS sa 10 odbornika i POKS, LSV, SVM i SPAS sa po tri odbornika, a podršku im daju i po jedan manjinski iz Ruske stranke i vlaške Istina. Opozicija su SRS i DSS sa po tri odbornika.

Komentari 110

  • Milić

    25.09.2020 14:35
    Dakle...
    ... opet bašibozluk na vlasti.
  • joj

    24.09.2020 16:26
    taman nauče dovedu druge
    novima ce trebati par godina da dju u materiju ako zaista misle da rade posao a ne da raduckaju.
  • Dno dna

    23.09.2020 21:36
    Izigrani
    Lepo su nas izigrali i nadigrali...mi radili , podizali i gradili stranku, a oni drugima dali fotelje...hvala, dovidjenja...cmokic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti