Novinar Radija 021 Miodrag Sovilj dobitnik nagrade NDNV-a

Novinar Radija 021 Miodrag Sovilj, voditelji Radija AS Daško Milinović i Mladen Urdarević i novinar i bloger Igor Mihaljević dobitnici su ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Novinar Radija 021 Miodrag Sovilj, voditelji Radija AS Daško Milinović i Mladen Urdarević i novinar i bloger Igor Mihaljević dobitnici su ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Izvršni odbor NDNV-a doneo je jednoglasnu odluku o dobitnicima novinarskog priznanja povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

U obrazloženju komisije stoji da je nagrada namenjena onim novinarima čiji se rad u protekloj godini značajno izdizao iznad proseka i koji su se hrabro uhvatili ukoštac sa traumatičnim događajima, čuvajući vlastiti integritet i integritet profesije, te svojim radom doprineli rasvetljavanju zamagljenih zona političkih i društvenih procesa.

Izvršni odbor NDNV-a navodi i da prilikom procenjivanja kandidata uzima u obzir i njihov raniji rad, njihovu angažovanost i nepotkupljivost, inovativnost i autentičnost, kao i to da li su u svom radu uvažavali visoke etičke standarde i promovisali vrednosti građanskog društva.

"Iako je njihov pristup različit – Milinović i Urdarević, sa svojim ironičnim i autentičnim nastupom, persiflažom, radijskim performansom u vidu popularne emisije "Uzbudilnik", Sovilj kroz istraživačko novinarstvo koje poštuje visoke profesionalne standarde i Mihaljević pre svega kroz angažovano blog-novinarstvo i društveno delovanje – zajedničko im je nepristajanje na zadatu stvarnost i verovanje da novinari i mediji mogu i moraju da je menjaju", objašnjava NDNV.

Svečana dodela nagrada biće upriličena u prostorijama Medija centra Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine u četvrtak u 19 časova. Nakon dodele uslediće razgovor sa laureatima, koji će voditi predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine godišnja novinarska priznanja dodeljuje od 2010. godine, a dosadašnji dobitnici su novinarke Žužana Serenčeš, Branka Dragović Savić i Nataša Krstin, kao i novinar Norbert Šinković i publicista Mirko Đorđević.

Biografije dobitnika:

Miodrag Sovilj se novinarstvom bavi od septembra 2009. godine i novinar je Radija 021. Sovilj je bio stipendista Balkanske istraživačke mreže u okviru programa BIRN Fellowship for Journalistic Excellence za 2012. godinu za istraživačku priču o vojnoj imovini u Srbiji. Učestvovao je u kreiranju "Rečnika korupcije" u produkciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), projektu produkcije radijskih emisija "Euroforum" i zajedničkom projektu kreiranja istraživačkih priča Radija 021 i portala "Pištaljka".

Igor Mihaljević rođen je 1976. u Novom Sadu, gde i danas živi. Novinar je lista "Dnevnik" od 1999, a trenutno je zaposlen u unutrašnje-političkoj redakciji. Pokrenuo je veb-sajt i blog "Znaš ti zašto" 2013. Dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo, nagrade Novosadske novinarske škole "Najbolji mladi novinar u pisanim medijima", diplome međunarodnog reportažnog festivala "Interfer" i dve godišnje nagrade matičnog lista "Dnevnik".

Daško Milinović je rođen 1980. godine u Rumi, gimnaziju je završio u Novom Sadu, a grafički dizajn diplomirao u Beogradu. Kao novinar je radio u mnogim listovima i magazinima, a do 2013. godine je bio glavni i odgovorni urednik magazina CKM. Sa Mladenom Urdarevićem vodi i uređuje "Uzbudilnik" na AS FM radiju od 2011. godine.

Mladen Urdarević je završio ekonomsku školu i diplomirao istoriju u Novom Sadu. Radio je kao novinar u listu CKM i FHM i kao urednik humorističkih izdanja i stripa Alan Ford. Piše scenarija za emisiju "Državni posao" na RTV.

  • eto mi...

    11.12.2013 02:08
    koga uopste i zaboleo palac...kad se o drugu pise...ko bi sada na ... presto kad na njemu jednostavno NISTE... Udara iz mraka, a u svima nama...nije insajder da nestane bez traga, O njemu picace i pricace bez blama... jer on je taj koji se ne stidi sebe, pogledaj levo pa se zapitaj za sebe...ti samo pricaj sto mi ne smemo, jadno zvuci ali sve JASNO!!!!!! i uzmi nase reci kao da su tvoje, jer nikada MUDA nismo imali za bolje!
  • toma

    10.12.2013 23:26
    bravo
    i sve čestitke sa željom da i dalje napreduju kako u uspešnom novinarstvu, tako i u dobijanju novih prestižnijih priznanja!
  • Dr Tanja

    10.12.2013 22:41
    Cestitke
    Cestitke cetvorici novinara, i jedno veliko bravo za Miodraga Sovilja kojem sam i licno zahvalna! Profesionalnost, hrabrost, entuzijazam, ogromna energija su osobine koje krase ove mlade ljude. Samo napred u sluzbi naroda!
    Bravo i za NDNV u izboru pravih ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti