Svetski dan igre uz balet "Romeo i Julija" u SNP-u

Srpsko narodno pozorište će u sredu, 27. aprila obeležiti Svetski dan igre baletom "Romeo i Julija", sa početkom u 19 časova.

Baletska predstava će se igrati u dva čina na sceni "Jovan Đorđević" uz muziku Sergeja Prokofjeva, a prethodiće joj čitanje poslanice "Molitva" koju je ove godine uputio novozelandski igrač, koreograf, reditelj i dizajner Lemi Ponifasio, kao i poruka primabalerine Ivanke Lukateli koju upućuje Udruženje baletskih umetnika Srbije.

Balet "Romeo i Julija" se izvodi po 12. put, a u solističkim ulogama su: Ana Đurić (Julija), Samjuel Bišop (Romeo), Liviju Har (Tibalt), Maja Grnja (Grofica Kapulet), Ivan Đerković (Grof Kapulet), David Gruoso (Merkucio), Milan Ivan (Benvolio), Nenad Vuković (Grof Monteki) i drugi.

Koreograf i reditelj je Konstantin Kostjukov, dirigent je Mikica Jevtić, scenografiju je izradio Saša Senković, kostime Mirjana Stojanović Maurič, a koncertmajstor je Sergej Šapovalov.

Učestvuju: Ansambl Baleta, Orkestar SNP­-a i učenici Baletske škole iz Novog Sada

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".