Veče dokumentarnih filmova u CK13

Veče dokumentarnih filmova biće održano u Omladinskom centru CK13, u četvrtak, 5. maja.
Biće prikazani filmovi Tomaša Rafe, slovačkog umetnika-aktiviste, koji prikazuju stanje na srpsko-hrvatskoj i hrvatsko-slovenačkoj granici, zatim film Filipa Brinka i Marike van der Velden iz Holandije koji donosi lične priče nekih od izbeglica koje su došle na grčko ostrvo Lezbos, kao i još nekoliko kraćih nezavisnih filmova.
 
Cilj projekcija je da približe široj publici sudbine osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put, do neke od evropskih zemalja. Događaj će okupiti volontere i aktiviste iz regiona, a projekcije će pratiti diskusija na temu solidarnosti, odnosno reakcije.
 
Početak je u 19 časova.
 
Autor: 021

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".