Izložba slika Jelene Vasiljević u petak u "Izbi"

Izložba slika "Mesta" Jelene Vasiljević, pobednice konkursa "Produkcija savremene umetnosti Izba", biće otvorena u petak, 27. maja u galeriji "Izba".

Jelena Vasiljević je diplomirana likovna umetnica, trenutno studentkinja master studija na departmanu likovnih umetnosti AUNS, studijski program grafičke komunikacije u klasi prof. Ivice Stevanovića.

Konkurs za produkciju radova savremene umetnosti je raspisan u maju 2015. i odnosio se na sve vidove vizuelnog umetničkog izražavanja u najširem smislu. Bili su pozvani svi umetnici da prilože obrazložene ideje, detaljne skice ili prezentacije svojih do sada nerealizovanih radova, koji odgovaraju izlagačkom prostoru galerije "Izba".

Od pristiglih projekata stručni žiri koji su činili: Bosiljka Zirojević, Staniša Dautović i Mileta Poštić je izabrao tri, čija je realizacija finansijski podržana u iznosu od 50.000 dinara po umetničkom projektu.

Otvaranje izložbe je u 20 časova. Izložba će biti postavljena do 16. juna.

Teme

IZBA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič