Marko Đorđević i Trio Sveti u Studiju M

Master class Marka Đorđevića, jednog od najboljih svetskih bubnjara, a zatim i koncert Trio Sveti održaće se u sredu, 22. juna u Studiju M.

U okviru "M" laba, održaće se radionica Savremeni muzički izraz: Improvizacija, Interakcija, Intenzitet, Intima, Igra.

Od 17h Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić diskutovaće o tome "Kako postati, opstati i ostati muzičar".

Sa turneje po Južnoj Americi pravo u Studio M stiže jedan od najboljih svetskih bubnjara, Marko Đorđević, kao gost treće epizode drugog serijala M lab-a. Modern Drummer magazin naziva ga bubnjarem svetske klase i istinskim inovatorom, a predstavljen je i posebnim poglavljem u knjizi Novo Lice Jazz-a (The New Face Of Jazz) u kojoj autorka Sisli Dženus tvrdi da "Markovo ime postaje sinonim za muzičku veličinu."

Za sobom ima 50 albuma, a poslednji album grupe Marko Đorđević Trio Sveti dobio je recenziju sa pet zvezdica na čuvenom portalu Criticalljazz.com, dok je kritičar San Dijego Kronikl (San Diego Chronicle) Ričard Šajnin album nazvao jednim od najboljih džez izdanja u 2014. godini.

Pored toga što je postao poznat kao bubnjar i kompozitor ispred svog vremena, kao i jedan od vodećih muzičara moderne džez zajednice, od 2012. Marko je i profesor na Muzičkom koledžu Berkli u Bostonu u SAD. Upravo na Berkliju, još kao student ranih 90-ih godina, upoznao je Vasila Hadžimanova i odmah ga pozvao da se priključi grupi Sveti. U tom sastavu svirali su zajedno sve do Vasilovog odlaska iz Amerike. Branko Trijić je u to vreme tek počeo da ih sluša, a u međuvremenu je postao Markov i Vasilov omiljeni gitarista. Branko je "pekao zanat" kod legendarnog R.M. Toka, da bi zatim diplomirao na muzičkoj akademiji u Amsterdamu.

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan i unikatan.

Gigstix prodajna mesta: Pariski Magazin, Knjižare Vulkan, Dr Techno, Bulevar Books i EXIT Copy. Cena ulaznice je 500 dinara, on-line rezervacije i prodaja ulaznica na: http://www.gigstix.com.

  • Zivan

    21.06.2016 16:08
    Sta ce oni ovde, u Novom Sadu samo foliranti slussaju dzez...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".