Konkurs za književnu nagradu "Stevan Pešić"

U znak sećanja na pesnika, pripovedača, esejistu, putopisca i dramskog pisca Stevana Pešića, otvoren je konkurs za najbolje novoobjavljeno književno delo na srpskom jeziku.
U konkurenciju za nagradu ulazi i ukupan opus pisca, sa obrazloženjem za celokupan doprinos, ali je neophodno da je objavljen i novi naslov od prethodne dodele nagrade. 
 
Književna nagrada "Memorijal Stevan Pešić" obuhvata povelju i novčani iznos.
 
Rok za predaju radova je 1. septembar 2016. godine, a knjiga u tri primerka se može poslati na adresu:
Gradska biblioteka u Novom Sadu, Dunavska 1
21000 Novi Sad
(sa naznakom za "Nagradu Stevan Pešić")
 
Odluka o dobitniku biće saopštena početkom oktobra, a svečano uručenje nagrada održaće se u okviru manifestacije "Memorijal Stevan Pešić" u Kovilju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".