Svečani Gala koncert otvara 156. sezonu u SNP-u

U Srpskom narodnom pozorištu 156. sezonu otvoriće svečani Gala koncert u saradnji sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, koji se izvodi na sceni "Jovan Đorđević", u petak, 23. septembra.

Dirigent, Sajmon Robinson, gost iz Velike Britanije/ Slovenije, vodiće prvi deo koncerta koji izvode Vojvođanski simfoničari, a na programu su dela Zorana Mulića, Mendelsona, Šostakoviča.

Drugim delom koncerta dirigovaće Aleksandar Kojić, dirigent SNP-a, a na programu su operska dela kojima se obeležava 400 godina od smrti Vilijama Šekspira. Arije operskih ostvarenja Verdija, Gunoa i Bernštajna, čuvenih kompozitora koji su inspiraciju nalazili u Šekspirovim delima (Magbet, Otelo, Falstaf, Romeo i Julija), a izvode ih solisti Opere SNP-a: Svitlana Dekar - sopran, Darija Olajoš Čizmić - sopran, Jelena Končar - mecosopran, Igor Ksionžik – tenor, Branislav Cvijić – tenor, Nebojša Babić - bariton, Vasa Stajkić - bariton, Goran Krneta - bas i Nikola Kitanovski - tenor (kao gost iz Beograda).

Učestvuju Hor i Orkestar Opere SNP-a i Vojvođanski simfonijski orkestar. Hor priprema Vesna Kesić Krsmanović, koncertmajstori Vladimir Ćuković, Sergej Šapovalov.

Program će trajati oko 110 minuta s pauzom, a počinje u 20 časova

Teme

snp

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Susreti studenata gitare do 16. juna

Susreti studenata gitare akademija i fakulteta muzike u regionu održava se do 16. juna, u organizaciji Departmana muzičke umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad.

"Grade 2" 13. juna u Fabrici

Jedan od najaktivnijih, najaktuelnijih i najkvalitetnijih pank bendova "sa ostrva" - Grade 2, posle nekoliko godina vraća se u Novi Sad, u četvrtak, 13. juna, kada će nastupiti u SKCNS Fabrici.